Tomislav Karadžić ima većinsku podršku Skupštine FS Srbije da nastavi sa obavljanjem funkcije predsednika, a izmenom tačke 44.

Statuta o vanrednim izborima, biće sigurno na čelu Saveza do najmanje 8.oktobra 2015. godine! Karadžić je kao i pre šest meseci dao na glasanje predlog Zvezde o njegovoj smeni i vanrednim izborima.

Naravno 63 puta je predlog bio – odbijen.
Predsednik je još jednom pokazao moć, ne samo da nije poklekao pred zahtevom Zvezde i Zajednice superlige o podnošenje ostavke u roku od 30 dana, već je pronađen pravni modus da se spreči opstrukcija rada Saveza.

Predlog FS Zapadne Srbije i FS Vojvodine o izmeni člana 44 vezanog za Vanredne izbore, je jednoglasno usvojen od strane 63 prisutnih delegata (81 broji Skupština). – Izmenom člana 44 u 44 (a), Skupština može odlučivati o zakazivanju vanrendog zasedanja u roku od 12 meseci od poslednje održane Skupštine – pročitao je član 44 a, Branko Stojaković predstavnik predlagača iz Regiona Zapadne Srbije.

Izbor za Hitna pitanja je pre sednice zasedao i prihvatio promenu Statuta vezanog za promenu Statuta što znači da opozicija ima najmanje godinu dana da napravi klimu i prevede fudbalsku Srbiju na svoju stranu.

PARTIZAN NE UČESTVUJE U RADI ZAJEDNICE Potpredsednik Partizana Mile Jovičić istakao je da njegov klub podržava predsednika Tomislava Karadžića: – Stav Partizana je nepromenjen, a izrekli smo ga pre šest meseci.

Mi u Partizanu imamo jasnu viziju kako dalje. Što pre u privatizaciju, sa svežim kapitalom, sa jasnim pravilima u kojima treba da nam pomogne država.

Partizan mesecima ne učestvuje u radu i Zajednice, a šta se tamo radi ne ide u prilog nikome.- U martu smo rekli da nećemo činiti promene jer nas čeka ozbiljan posao.

Ali, se nije to desilo.

Svedoci smo novih, odnosno starih inicijativa od starih inicijatora o promena.

Zato smo doneli ovu odluku koja onemogućava opstrukciju rada Skuptšine -objasnio je Karadžić i dodao – Da nije Premijera i FSS, Crvena zvezda bi igrala treću ligu.

Zato su zahtevi za našu smenu zamena teza, alibi neverovatnih razmera.

Problem je nastao posle nedosuđenog penala u Kruševcu i nasilnog ulaska u svlačionicu.

One koji su se pozivali na druga Tita i partije neka se bave svojim poslom, a ne ulaze u rad FSS. odluke se moraju poštovati.

Primenjivaćemo prkasu UEFA u ovim slučajevima.

Kritika je uvek dobrodošla, tražimo poštovanje, korektan odnos prema FSS.

Ne postoje metodi, ni pritisci da se remeti rad fudbalskih organa FSS.

Za nepunih sedam meseci biće raspisani izbori, čak i oni koji nemaju strpljenja koji su sve upropastili za šta god su se uhvatili mogu da se kandiduju.

Ja neću!Neodlazak na EURO 2016. će biti katastrofa za Srbiju i FSS mora učiniti sve da se tamo i odemo, rekao je karadžić dodajući da svi moraju da zaborave i Đenovu i sve razmirice, sve probleme i da zajednički obezbede sve uslove da reprezentatcija ode na EURO.

Karadžić je poslao poruku Zajednici superlige:- Nikakva sila, nikakav pritisak, nikakvi mediji ne mogu zaustaviti FSS da radi pošteno i po pravilima Statuta koje je doneo.

Odluke se moraju poštovati.

Ne želim da se bavim klubovima i pojedincima.

Pooštravaću mere i sankcije prema onima koji ne poštuju propise i Statut.

Klubovi su u velikim dugovima, duguju po 15 plata, a onda kažu da je Karadžić kriv i da treba da ode.

Ne može kasa fudbalskog saveza, i menadžeri da budu smisao fudbalskog života klubova.

Imao je predsednik i zamerke na račun trenerske i sudijske organizacije, zatim je ponovio sva ulaganja Saveza, izgradnju reflektora, najavio izgradnju novih 12 terena sa veštačkom travom.

Za poplavljena područja FIFA je odobrila FSS 600.000 dolara koja će biti uplaćena na namenski račun a za finansiranje obnove infrastrukture.

Karadžić je još jednom potvrdio legitimitet i pravno ga učvrstio, a na kraju je rekao:- Sad možemo nešto da popijemo.

STEVANOVIĆ MENjA PAJOVIĆAPrelaskom na poziciju predsednika Arbitražnog suda, Slobodan Pajović više nije predsednik disciplinske komisije FS Srbije.

Novi „discilpinac“ je Žarko Stevanović, predsednik Regiona Zapadne Srbije.

Usvojena su i dvojica sudija za arbitražni sud – Svetislav Đurović i Aleksandar Janković.

LAURINEC: UEFA PODRŽAVA FSSFrantišek Laurinec je bio predsednik FF Slovačke u periodu od 1999. do 2010, sada je član Izvršnog komiteta UEFA i na samom početku Skupštine na jedan gospodski način objasnio da Evropska kuća fudbala jasno podržava FS Srbije i njeno rukovdstvo.- UEFA je u vrlo bliskom kontaktu sa FSS i spremna je na svaku vrstu podrške i saradnje.

Srpski fudbal i FSS imaju veliko poštovanje u evropskoj kuči fudbala a znamo sve vaše probleme i muke.

Takođe, znamo koliko je značajan dobar odnos sa državom i vlastima.

Fudbal je deo društva i ne može sam da rešava probleme.

Fudbal je tu da podrži napredak, pravno izabrana tela, svaku vrstu uspeha.

Ali, s druge strane državna tela moraju da poštuju samostalnost fudbalskih organa.

Imamo mnogo problema u Rusiji i Ukrajini, osetljivi su odnosi Srbije i Kosova, Gilbraltara i Španije.

Danas u političkom svetu postoji mnogo neslaganja.

Fudbal nije tamo u svemiru, u vakumu, već deo društva.

A, to znači da je fudbal u dodiru sa svim problemima.

Fudbal je ogledalo društva, ogledalo problema.

Imamo u mnogim zemljama problema između klubova i Saveza, ali svako mora da poštuje propise, da poštuje svoju ulogu.

Kao nacionalni savez odgovrni ste za opštu situaciju u zemlji, da napravuite pravila, ali da zamolite sve da ova pravila poštuju.

Klubovi su nezavisna tela i odgovorni su za svioje rezultate. ne treba da živimo u haosu, nego da se pokažu zajednička – siže je dužeg izlaganja Laurineca.

Ostavi poruku