TAKMIČARI Srpske karate unije, koju čine borci KK Kolubara iz Lazarevca, otputovali su u Buenos Ajres, gde će od 9. do 12. oktobra učestvovati na Svetskom prvenstvu za kadete i juniore u organizaciji Svetske karate konfederacije (VKC), kao i na Otvorenom seniorskom prvenstvu Južne Amerike. Seniorsku ekipu Srbije čine Dejan Jovanović, Veljko Simić i Dušan Marković, a juniorsku Natalija Stanojević, Miloš Gajić i Dragiša Marković, a selektor je dr Čedomir Sinđelić.

Ekspediciju u Buenos Ajres predvodi Marko Nicović, predsednik SKU i VKC, dr Dragan Sinđelić, potpredsednik, i Rada Stopić, generalni sekretar SKU. – Spremni smo i ne krijem da očekujem dobre rezultate, a to znači da nastavimo tradiciju i Srbiji donesemo bar jednu medalju.

Konkurencija je velika, jer je učešće najavilo više od 50 nacionalnih timova.

Kvalitet za odličje imamo, ali biće nam potrebno i malo sportske sreće – poručio je pred put selektor Čedomir Sinđelić. Dr Dragan Sinđelić se, uz najavu dobrih rezultata, posebno zahvaljuje roditeljima i sponzorima. – Uveren sam da ćemo dobrim rezultatima opravdati uložena sredstva, jer bi trebalo podsetiti da smo se sa svih velikih takmičenja vraćali sa medaljama, pa ne bismo voleli da tu tradiciju prekidamo.

Zato se zahvaljujemo roditeljima i Vitomiru Dimitrijeviću, koji su obezbedili novac za put – rekao je dr Dragan Sinđelić.

Ostavi poruku