Rusija je ponudila Ukrajini da je snabdeva električnom energijom a da Ukrajina zauzvrat ukine ograničenja isporuke struje Krimu, rekao je ministar za gorivo i energetiku Krima, Sergej Jegorov. „Postoji takav predlog.

To je deo kompleksnih pregovora, koji obuhvataju i gas i druga pitanja iz oblasti energetike“, kazao je Jegorov novinarima na Krimu, preneo je Interfaks.

Prema njegovim rečima, predlog je dat tokom razgovora ministara energetike Rusije Aleksandra Novaka i Ukrajine Jurija Prodana.

Krim, koji je ušao u sastav Rusije u martu ove godine, zavisi od isporuka električne energije iz Ukrajine, dok god ne bude imao dovoljne količine sopstvene energije.

Ukrajina je upozorila na moguće probleme s isporukama električne energije na Krimu zbog problema sa njenom proizvodnjom zbog nedostatka uglja, podsetio je Interfaks.

PUTIN NAREDIO IZGRADNjU MOSTA DO KRIMAPredsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se most preko Kerčenskog moreuza izgradi do kraja 2018. godine. Šef ruske države je na sednici Državnog saveta podsetio da je u oblasti putne privrede tokom poslednjih godina urađeno dosta, prenosi Tas.

Izgrađeni su komplikovani putni objekti za Olimpijske igre u Sočiju, za samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Vladivostoku i za Univerzijadu u Kazanju.

Završen je program dogradnje 16 individualno projektovanih mostova preko velikih ruskih reka.

Njihova izgradnja je počela još u sovjetskom periodu, naveo je Putin.“Do kraja 2018. godine nam predstoji da realizujemo još jedan komplikovani projekat mosta – prelaz preko Kerčenskog moreuza“, naglasio je on.

Most preko Kerčenskog moreuza će povezati Krim koji je ove godine ušao u sastav Rusije s kopnenim delom zemlje.

Njegova ukupna dužina će biti 19 kilometara.

Izgradnja mosta takođe obuhvata prilaznih saobraćajnica, kako železničkih, tako i automobilskih, sa obe strane, navodi Tas.

Ostavi poruku