Послије 18 година живота у алтернативном смјештају Ангелина Минић из Приједора, супруга погинулог борца, коначно је дочекала да има свој кров над главом.

Њој и члановима још 29 породица погинулих и ратних војних инвалида министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић уручио је јуче кључеве станова у борачкој згради. Минићева је истакла да је веома срећна што су она и кћерка најзад стамбено збринуте.

– Била сам изгубила сваку наду да ће и за нас доћи бољи дани и да ћемо имати свој стан. Пресрећна сам – казала је Ангелина.

Радост због добијања топлог дома за трочлану породицу осјетио је и Милан Шкрбић, који је послије рањавања у рату остао стоодстотни инвалид.

– Добио сам једнособан стан, били смо 22 године подстанари, а једно вријеме живјели смо и код родитеља. Сад сам ближе граду и то ми пуно значи, јер много времена проводим у болници – рекао је Шкрбић.

Ђокић је поручио да ће бити настављено стамбено збрињавање борачких породица.

– Данас је донесена одлука о избору извођача радова за још једну стамбену зграду са 46 станова, чиме ће програм трајног стамбеног збрињавања за ове категорије у Приједору бити реализован у потпуности – рекао је Ђокић.

Он је истакао да је програм реализован у сарадњи са градом Приједором и да је у изградњу овог објекта Влада РС путем Министарства уложила нешто више од милион, а Приједор 240.000 марака.

– Ово је врста тестамента који остављамо породицама чији су чланови дали животе или дијелове тијела храбро се борећи за РС. Бол и патња се не могу надомјестити, али ово је велики напор Владе и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите да им тај бол умањимо – истакао је Ђокић.

Он је рекао да је жеља и намјера Владе и Министарства да се максимално брину о овој популацији у складу са материјалним могућностима, да буду солидарни и да никад не престану да се брину и изражавају поштовање.

– Ријеч је о најхуманијем програму који се спроводи послије рата. До краја године дом ће имати 5.606 породица. Тренутно се на више локација од Требиња до Новог Града граде 774 стана, што је, узме ли се у обзир просјечна породица, читав град са 3.500 становника – казао је Ђокић.

Новац

Петар Ђокић је најавио да ће наредних дана бити додијељена и неповратна новчана средства за 237 породица.

 

Ostavi poruku