BEOGRAD – Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv Marka Milićeva, koji je svojim vozilom „mini kantrimen“ na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića koji je od posledica povreda preminuo.

Optužni predlog, osim Milićeva, obuhvata i Bratislava Vesovića i Sašu Jankovića, rekao je Tanjugu Igor Veličković, portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kojem je predlog optužbe podnet.

Milićev se tereti za krivično delo „teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja“ učinjeno iz nehata i za koje mu, prema zakonu, preti kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.

Njegovom kumu Vesoviću na teret se stavlja krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora, a taksisti Jankoviću neotklanjanje opasnosti za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dve godine.

Predlog optužbe je podnet Trećem osnovnom sudu u Beogradu, koji je pre mesec dana doneo presude kojima je na po nekoliko meseci kućnog zatvora osudio ostale učesnike u tom događaju.

Milićev i Vesović su se na saslušanju pred tužiocem branili ćutanjem, jer im je advokat u štrajku ali su najavili da će to učiniti čim se štrajk prekine.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu.

Petoro okrivljenih za prikrivanje Marka Milićeva nakon saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Luka Jovanović, osuđeno je pre mesec dana na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Prijatelji Milićeva, koji je vozio „kantrimen“ kada je na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, posle nesreće prešli su u taksi vozilo.

Milićev je taksisti Jankoviću naredio da ga prati.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o ukradenom automobilu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući.

Njima se na mostu pokvarila „lada“ i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo „mini kantrimen“.

Vozač „kantrimena“ nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Ostavi poruku