ZAVRŠENA je istraga povodom saobraćajne nesreće u Novom Sadu u kojoj je nastradalo troje dvadesetogodišnjaka! Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Despota Vranića (21), vozača „audija 8“, šabačkih registarskih oznaka, zbog saobraćajke koja se dogodila 8. juna na raskrsnici kod „Merkatora“.

On se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zakonom predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Kako su „Novostima“ saopštili u Višem javnom tužilaštvu, posle završene istrage, optužnica protiv Vranića je podignuta 30. septembra, i posle toga mu je produžen pritvor.

U teškoj saobraćajnoj nesreći 8. juna u 2.06, na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, poginuli su dvadesetogodišnjaci Milica Ležimirac, Vladica Vanja Matović i Aleksandar Marić.

Njih troje su se te večeri, „golfom“, za čijim je volanom, po svemu sudeći, bio Marić, vraćali sa proslave petogodišnjice mature.

Svi su poginuli na licu mesta.

Krećući se iz pravca Mosta slobode, na pomenutoj raskrsnici, Vranić je velikom brzinom prošao na „žuto“, dok je „golf“ sa troje dvadesetogodišnjaka prošao dok je na semaforu bilo crveno svetlo.

Stradali Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić I sam Vranić je bio povređen u ovoj nesreći, ali je posle ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru pušten na kućno lečenje.

Nekoliko sati kasnije, njemu je, međutim, određeno zadržavanje i protiv njega je podneta krivična prijava, i od tada se nalazi u pritvoru.

Ubrzo posle nesreće, u javnosti su se pojavila dva snimka stravične nesreće, zabeležena na sigurnosnim kamerama. BRANIO SE ĆUTANjEM OSUMNjIČENI Vranić, posle privođenja, u policiji nije ništa govorio o saobraćajnoj nesreći.

I u Novosadskom sudu, kada je priveden na saslušanje, branio se ćutanjem, objasnivši da nije u stanju da iznese svoju odbranu. PIJAN PO dosadašnjim saznanjima, Vranić, jedini preživeli iz stravične saobraćajke, vozio je brzinom od oko 160 kilometara na sat, a na mestu nesreće je izmereno da je imao 1,17 promila alkohola u krvi, a kasnije u bolnici, kada mu je izvađena krv, pokazalo se da ima nešto više od 1,3 promila. Sat posle toga, test je pokazao 1,1 promil.

Ostavi poruku