Evropske reprezentacije na okupu u iščekivanju nastavka kvalifikacionog ciklusa za finalni turnir u Francuskoj, a klubovi, kako koji, većina je dala igračima nekoliko slobodnih dana, ne i Ajntraht, čije boje brane srpski internacionalci Aleksandar Ignjovski (trenutno na pripremama „orlova” za utakmice sa Jermenijom i Albanijom) i Slobodan Medojević. – Mi iz Frankfurta nismo za godišnji odmor, za nas nema predaha, nastavljamo kako ne bismo ispustili ritam, koji je zaista za pohvalu.

U tabeli Bundeslige se, uostalom, sve očitava: sedam utakmica, tri pobede, tri remija i poraz.

Mimo svih prognoza – komentariše Medojević za „Sport”.

IZUZETNA ATMOSFERA U FRANKFURTU Medojević je poslednjeg dana prelaznog roka ostvario transfer u Ajntraht. – Nisam prošao pripreme u novoj sredini, malo sam se pribojavao kako će da me prihvati okolina kad se odmah uključim u konkurenciju za izbor najboljih 11, ali, dočekala me pozitivna energija, dočekale su me raširene ruke, kao da sam godinama prisutan u klubu.

Sjajno društvo, atmosfera kakvu sam mogao samo da poželim – naglašava Medojević. Pogodili ste u letnjem prelaznom roku kada ste Volfsburgov dres zamenili za Ajntrahtov? – Znao sam šta radim.

Pa ipak, biću u potpunosti zadovoljan tek kada se ostvari drugi deo moje misije, zbog kojeg sam, zapravo, i izabrao novi klub.

Na šta se konkretno odnosi? – Nacionalna selekcija je u pitanju, hoću državni grb, a, kako ću do njega, nego preko redovnog, zapaženog igranja za Ajntraht.

Onog trena, dakle, kada sam osetio da ću u Volfsburgu igrati svaku drugu, ili čak treću utakmicu, za mene uopšte nije bilo dileme da li da prihvatim poziv iz Frankfurta.

U glavi je samo reprezentacija Srbije.

Dalje, smatram da imam razlog za ovakav rezon, u svim mlađim selekcijama dokazao sam da posedujem kvalitet, logično je i da dobijem šansu u najjačem sastavu zemlje kojoj pripadam.

U Ajntrahtu je, zasad, sve potaman, hvale vas treneri, saigrači, navijači i novinari? – Kad bi me još i selektor Dik Advokat pohvalio i pozvao pod zastavu…

Polako, doći će i to vreme, siguran sam! Ajntraht je jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone? – Nismo izgubili poslednje četiri utakmice, sa Šalkeom 2:2, protiv Majnca istovetan rezultat, pobeda 2:1 u gostima nad Hamburgerom, zatim ceo plen u sudaru sa Kelnom – 3:2. Šta je uočljivo u igri Ajntrahta? Mnogo tempa i šuteva na gol, naše utakmice su uvek žive, ima šta da se vidi, tim je dobar, trener Tomas Šaf – odličan – zaključio je standardni vezista Slobodan Medojević.

Ostavi poruku