U PRVA dva kola Jadranske lige, od šest utakmica, hrvatski klubovi su slavili samo u jednoj. „Dva boda“ nisu delo ni aktuelnog vladara regione, Cibone, niti trenutno najbogatijeg kluba Jadrana i kako je smatraju možda glavnim pretendentom na jadranski presto, Cedevite, već – Zadra. Šampionat je tek u zaletu, pa je prerano za bilo kakve dublje analize, ali je evidentno da je hrvatska trojka istrčala najgori start u istoriji Lige.

Možda i očekivan kada su u pitanju Cibona i Zadar, ali ne i Cedevita. „Vukovi“ sa Tuškanca su još pre osvajanja šampionskog prstena počeli daleko važniju borbu sa materijalnim finansijskim problemima.

Celo leto su gledali kako da zakrpe finansijske rupe, koje su pretile da ugase klub, pa nisu imali previše vremena ni novca da selektiraju kvalitetniji sastav. – Razočaran sam, najviše u sebe, jer ekipa je ipak ogledalo trenera.

Ne mogu da kažem da se igrači ne bore, ali očigledno je da zasad nismo uspeli da prenesemo ono što od njih hoćemo – izjavio je posle poraza od Zvezde trener Cibone Slaven Rimac, čijoj ekipi ni raspored nije bio naklonjen,pošto su u prva dva kola igrali sa „osveženom“ Olimpijom i Crvenom zvezdom koja je sa dva ubedljiva trijumfa istakla najzobiljniju kandidaturu za trofej. Ni Cedevita ne može da se pohvali dobrim rasporedom.

U prva dva kola gostovala je u Sloveniji, prvo u Novom Mestu, pa u Ljubljani.

Na oba je morala bez prvog trenera Jasmina Repeše, koji je na bolovanju.

Zbog njegovih obaveza u reprezentaciji, kompletne pripreme je obavio asistent Veljko Mršić, koji je vodio i ekipu u Sloveniji.

Rezultatski – neuspešno.

Posebno je bio bolan drugi poraz, od Olimpije, u kom su Zagrepčani bili sve vreme u podređenom položaju, više ličeći na tim koji se bori za život, nego onaj koji bi da bude šampion. – Posle kiksa protiv Krke, upisali smo i drugi poraz i to uz mnogo problema u više segmenata igre.

Odbrana nije funkcionisala, skok u odbrani nije bio dobar i ne smemo da dopustimo 20 izgubljenih lopti.

Slede nam dve utakmice kod kuće u kojima moramo da pobedimo – svestan je Mršić da Cedevita, praktično, nema više pravo na grešku ako želi da dočeka kraj ligaškog dela u vrhu tabele. Vrh tabele, koji je odavno, još od drugog jadranskog serijala, kada su osvojili titulu, za Zadrane praktično misaona imenica. Želje i finansijske mogućnosti su u stalnom disbalansu, pa nekada strah i trepet iz vremena velike Jugoslavije, godinama uglavnom tavori u donjem delu tabele.

Stoga njihov polovičan učinak u prva dva kola je i jedino očekivano od hrvatske trojke na startu Jadranske lige.

Ostavi poruku