OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA: ŠANGAJDOSTOJAN otpor pružio je Dominik Tim Novaku Đokoviću u drugom kolu Šangaja, ali osim otvorene borbe, pobeda nije dolazila u pitanje – 6:3, 6:4.

Danas, u borbi za četvrtfinale mastersa čeka ga Kazahstnac Mihail Kukuškin. – Igrao sam veoma dobro, uzimajući u obzir da mi je ovo bio prvi meč posle Pekinga.

Treba se navići na uslove.

Opet, morao sam da budem oprezan, jer je servirao 215 na sat, i potpuno razumem zašto je u prvih 50 – rekao je Đoković na konferenciji za medije. Loptice su bile spore, i Novak je povremeno imao problema da ih „probije“. – Ipak, kada je to bilo najpotrebnije, bio sam na nivou.

Spasao sam nekoliko brejk-lopti servisom, koji me je služio odlično u važnim trenucima.

Ovo je bilo dovoljno dobro za meč drugog kola. Nole je govorio i o lepim uspomenama koje ga vezuju za Šangaj, gde je do sada osvojio tri titule, vrhunskim uslovima za igrače na ovom takmičenju, infrastrukturi… – Šangaj je sigurno najbolji masters 1.000 na svetu i uživam u svakom trenutku provedenom ovde. Đoković je poručio i da je posle pobede na kameri na terenu napisao dve reči na kineskom, koje su sinonimi za sreću. – Učim samo lepe reči na brojnim jezicima – našalio se prvi teniser sveta.

Ostavi poruku