SRBIJA se nalazi u top 10 zemalja sveta po kvalitetu odbrambenih igrača, pogotovo štopera.

Posle utakmice sa Francuskom i pred start kvalifikacija, Dik Advokat jedinu nedoumicu ima oko sastava poslednje linije odbrane.

Neubedljivo objašnjenje oko otkaza Nevena Subotića (Boruisja D.), nedovoljna spremnost Milana Biševca (Lion), kao i želja da se igračima ne menjaju pozicije koje pokrivaju u klubovima, mogu da nam nagoveste da će Dik Advokat i za utakmicu u Jerevanu poverenje ukazati Matiji Nastasiću i Stefanu Mitroviću.

Dvojica talentovanih mladih defanzivaca odigrali su solidno protiv „trikolora“, ali ne igraju za svoje klubove.

Mitrović je debitovao za Frajburg u prošlom kolu i to u drugih 45 minuta, Nastasić je čak van protokola.

IMAO SAM DOBRE PONUDE NASTASIĆ je imao priliku da poslednjih dana prelaznog roka ode na pozajmicu.

Tražili su ga prema medijima Arsenal, Juventus, Roma, ali je on ostao u Sitiju. – Imao sam zaista dobre ponude, neću sada da pričam o tim klubovima, ali nikako se nisu poklopile kockice.

Ostao sam i sada mi nema druge nego da sačekam svojih pet minuta – očekuje Matija.- U nezavidnoj sam situaciji, za Ligu šampiona nisam prijavljen jer smo limitirani sa brojem fudbalera zbog kazne UEFA.

Trener Pelegrini je doveo Mangalu, on ima prednost a na meni je da radim i čekam šansu – sležući ramenima pričao je Nastasić.

Urpkos tome što je poslednji meč odigrao 10. avgusta u Komjuniti Šildu protiv Arsenala, Nastasić ističe da je zdrav i da je protiv Francuske pokazao da nije van forme. – Prvi put smo Stefan i ja igrali zajedno i mislim da smo uspešno obavili posao.

Od selektora Advokata zavisi da li će mi ukazati šansu i protiv Jermenije, ali ja sam spreman.

Trudiću se da se opet nametnem.

Srbija je u poslednje vreme primala golove posle kikseva, što je plod pada koncentracije, smatra Nastasić. – I Francuzi su nam zatresli mrežu posle naše greške.

To ne sme da nam se dešava u kvalifikacijama jer želimo od prvog meča sa Jermenijom da krenemo stazama uspeha – optimist je Nastasić.

Mitrović je letos obavio najskuplji transfer u Frajburgu i on sam je bio iznenađen što je debitovao tek pre nekoliko dana. – Teško sam se mirio sa tom činjenicom jer sam radio maksimalno na treninzima.

Međutim, u klubu su smatrali da moram da prođem period adaptacije a na meni je bilo da se pomirim s tim.

Nisam gubio živce iako su mi nedostajale utakmice.

Debitovao sam protiv Verdera, odigrao veoma dobro u tom drugom delu i u klubu su mi rekli da ću u nastavku sezone dobijati pravu minutažu – mirno je pričao Stefan.

Priznaje da je bio iznenađen šansom koju mu je ukazao Dik Advokat protiv Francuske, a apsolutno je spreman da ponovi isto u Jermeniji. – Selektor bira, a ja sam spreman kao zapeta puška ako mi ponovo ukaže poverenje.

Mislim da sam protiv Francuske opravdao poverenje i siguran sam da mogu da ispunim sve postavljene zahteve.

Jermeni su za nas nepoznanica, postoji i problem adaptacije na nadmorsku visinu, ali generalno, smatram da smo kvalitetniji i da ćemo ostvariti pobedu – pun samopouzdanja je mladi defanzivac Frajburga.

Od Nastasića i Mitrovića se i očekuje da budu hrabri, odvažni i da preuzmu rizik.

Međutim, Advokat bi na osnovu iskustva, treninga, ali i svojih viđenja trebalo da postavi odbranu koja bi Stojkoviću omogućila da ne vadi loptu iz mreže, ali i ostatku ekipe ulije dovoljno poverenja.

A, Advokat ima na raspolaganju i Ivanovića, Duška Tošića, Tomovića, kao i Maksimovića.

Iskusnije igrače sa ful minutažom.

Holanđanin sam bira, a rezultat je jedino validno merilo njegovih odluka.

ALBANCI NEĆE USLOVLjAVANjE ZA NAVIJAČE FUDBALSKI Savez Srbije dostavio je Albancima uslove pod kojim mogu da dovedu 1.000 navijača za meč u Beogradu.

Međutim, FF Albanije ne želi nikakvo uslovljavanje i u saopštenju predsednik Armand Duka ističe da oni ne mogu da ispune dostavljene zahteve.

U dopisu našem Savezu, koji je Duka prezentovao na sajtu FF Albanije, kaže se da je „Albanija svuda u svetu vodila navijače bez ikakvih uslovljanja, a da su za meč u Beogradu inetresovanje pokazali fanovi iz Grčke, Nemačke, Engleske i SAD.

Oni su onemogućeni da dođu zbog zahteva FSS da svi navijači moraju da budu žitelji Albanije“.

Na kraju je Duka dodao da će ulaznice distribuirati navijačima.

A, kako će oni ući u Srbiju niko ne zna.

Ulogu sudije preuzela je UEFA, koja će doneti odluku da li će albanski navijači moći da dođu u Beograd i pod kojim uslovima.

Ostavi poruku