Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević uoči meča sa slovenačkom Krkom u Jadranskoj ligi rekao je da ove sezone za njegovu ekipu nema unapred dobijenih, ali ni izgubljenih utakmica. – Mi jesmo protiv Krke blagi favoriti, verujem u ekipu, ali poštujem protivnika, naravno ponos nam ne dozvoljava da kažemo nekom da je favorit protiv nas u Beogradu – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u dvorani “Pionir”.

Crno-beli su u prvom kolu pobedili Solnok u Mađarskoj sa 60:55. – Čeka nas težak meč, Krka je klub koji ne plaća puno, ali plaća redovno, imaju iza sebe jakog sponzora.

Igraju dobro, dugo su zajedno i sigurno su kvalitetniji nego što to njihovo ime kaže – upozorio je Vujošević.

On je podsetio na finansijske probleme u kome se nalazi klub već neko vreme, ali je istakao da je ekipa pobedom protiv Solnoka pokazala da ima karakater. – Mi smo u fazi stvaranja ekipe, čak nismo na nuli što se tiče nekih uslova, međutim ova ekipa ima karakter, ljubav prema klubu i košarci.

Ove sezone za nas nema unapred izgubljenih utakmica, što smo videli u Solnoku, ali ni unapred dobijenih – poručio je Vujošević.

Trener Partizana najavio je da će u toku dana razgovarati sa Lukom Bogdanovićem oko eventualnog angažmana i da se nada da će do početka Evrokupa dovesti još jedno pojačanje. – Potreban nam je jedan Amerikanac, ali oni ne vole da im kasni plata – konstatovao je Vujošević.

Partizan zbog problema sa BAT-om i slučaja Klobučar nije mogao za prvo kolo da registruje Eda Murića i Janisa Kuzeloglua.

U međuvremenu tim iz Humske je izmirio obaveze prema bivšem igraču, pa će slovenački i grčki košarkaš u sredu izaći na teren “Pionira”.

Posebno intersantno biće Muriću, koji je prethonde četiri sezone nosio dres Krke. – Slagao bih kad bih rekao da neće biti emocija kod mene, imaću zbog toga dodatni motiv i daću sve od sebe da trijumfujemo.

Krka se uvek posebno spremala za utakmice sa Partizanom, tako je bilo dok sam bio u Novom Mestu.

Da sam mogao da biram, verovatno ne bih voleo da prvi zvanični meč bude upravo protiv Krke.

Oni su odličan tim i ko ih potceni može da dobije po zubima – rekao je Murić.

Utakmica 2. kola Jadranske lige između Partizana i Krke igra se u sredu od 20 sati u dvorani „Pionir“.

Ostavi poruku