PREMIJER i lider SNS Aleksandar Vučić razočaran je gotovo kompletnim rukovodstvom svoje stranke jer mu nisu pružili podršku kad je niška žandarmerija pretukla njegovog brata u centru Beograda – saznaju „Novosti“.

Zbog takvog odnosa naprednjaka prema predsedniku, funkcioner SNS Miloš Vučević pozvao je na hitno zasedanje predsedništva stranke kako bi odlučili kuda dalje.

Prema našim informacijama, ta sednica bi trebalo da se održi u narednim danima: – Osećam da niko od nas nije dovoljno podržao Vučića kad mu je napadnuta porodica, a znamo da se kitimo i služimo njegovim imenom kad pobeđujemo na izborima, od mesne zajednice do republike.

Lično, to ne mogu da gledam i zato sam izašao sa pismom kolegama.

Moramo da se pogledamo u oči i da odlučimo da li smo uz Vučića ili uz one koji su uništili zemlju.

Potpredsednik SNS Goran Knežević kaže za „Novosti“ da Vučić ne sme i neće biti sam: – Vučić je taj koji je pokrenuo Srbiju i koji je SNS dao krila.

Svi smo uz njega.

Napad na Vučića je napad na sve nas.

Bez obzira na to da li će zbog ove teme biti sednice predsedništva, svi protivnici moraju da znaju da smo jedinstveni. Član predsedništva naprednjaka Zoran Babić kaže za „Novosti“ da apsolutno podržava Vučevićevu ideju za hitno zakazivanje sastanka najužeg partijskog vrha: – Očigledno je da su premijer Srbije i njegova porodica izloženi svojevrsnom linču.

Ujedinjuju se oni koji su razorili zemlju i pokušavaju da spreče ozdravljenje Srbije koje predvodi Vučić.

Naša stranka mora dodatno da se mobiliše kako bismo podržali predsednika Vučića i pomogli mu. ŠTRAJKOVE NISU NI VIDELI Vučević poručuje i da je nezadovoljan reakcijom pojedinaca iz vrha vlasti na štrajkove u Srbiji: – Nezadovoljan sam i kako su reagovali stranački organi na nebrojeni broj štrajkova.

Mogu da poručim da novosadski naprednjaci pružaju punu podršku premijeru da nastavi da reformiše državu onako kako je započeo.

Ostavi poruku