PLjEVLjAKA Darka Šarića, svedoka saradnika Draška Vukovića i biznismena Mileta Jerkovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je kao svedoke u postupku koji pred Posebnim odeljenjem beogradskog Višeg suda treba da počne protiv optuženih za odavanje policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju pripadnika Šarićeve grupe! Optužnim predlogom obuhvaćeni su Branko Lazarević, bivši šef kabineta tadašeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, Boris Gara, nekadašnji rukovodilac Službe za specijalne istražne metode, Šarićev advokat Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana.

Kako „Novosti“ saznaju, početak glavnog pretresa može da se očekuje u novembru.

Za razliku od Jerkovića, koji je tokom istrage naširoko pričao kako je Štrbac dobijao informacije od Lazarevića „da ih slušaju“, Šarić nije želeo da bilo šta kaže na tu temu.

Advokat Ilija Radulović, branilac Radovana Štrpca ističe da je ovaj postupak, što se tiče predloženih dokaza „fotokopija“ krivičnog predmeta koji se vodi za pranje para pred Specijalnim sudom. SMS PORUKE MEĐU dokazima koje Tužilaštvo predlaže da se izvedu na glavnom pretresu su, između ostalog i snimci presretnutih razgovora i SMS poruka između Rodoljuba Radulovića i Ivice Dačića, kao i razgovori koje je Radulović vodio sa Darkom Šarićem, Brankom Lazarevićem, Zoranom Tomaševićem…

Ostavi poruku