Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je večeras u prijateljskoj utakmici u Banjaluci selekciju Republike Srpske sa 42:26.
Utakmica u dvorani Borik, pred oko 1.000 gledalaca, bila je humanitarnog karaktera pošto je 50 odsto prihoda od ulaznica namenjeno za pomoć sestrama Tatjani i Milani Gajić, koje boluju od Laforine bolesti.

Najefikasnija na revijalnom susretu bila je reprezentativka Srbije Sanja Radosavljevixh sa devet postignutih golova.

Bio je ovo ujedno i prvi seniorski nastup ženske rukometne reprezentacije Republike Srpske, u čijem timu su jedno poluvreme odigrale Andrea Lekić, Sanja Damnjanović i Dragana Cvijić, kao igračice sa tih prostora.“Ovo je veliki dan za rukomet i istorijska utakmica za srpski narod.

Igrati pred ovakvom publikom i biti ovako dočekan nešto je fantastično“, rekao je Saša Bošković, selektor nacionalnog tima Srbije, aktuelnog vicešampiona sveta.

Sanja Damnjanović je izjavila da nikad nije igrala u opuštenijoj atmosferi.“Meni je posebno drago, jer sam igrala za obe reprezentacije.

Volela bih da ponovo igram u Banjaluci i da ostanemo malo duže, jer su ovde ljudi divni“, kazala je Damnjanovićeva.

Sve reprezentativke i predstavnike saveza u sredu će primiti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao znak podrške rukometu i ovoj saradnji.

Prijateljska utakmica u Banjaluci nastavak je ostvarenja programa specijalne saradnje dva saveza.

Do sada su održane zajedničke sednice najviših organa, zajednički kampovi, utakmice muških seniorskih reprezentacija, a sledeći dogadaj je turnir za srpskog klupskog prvaka u rukometu sa po dva najbolja tima iz Srbije i Republike Srpske

Ostavi poruku