Naslovna Svijet Novi fijasko Junkerovih komesara

Novi fijasko Junkerovih komesara

0

BRISELOD STALNOG DOPISNIKA SLOVENAČKA kandidatkinja za evropskog komesara za energetiku i potpredsednicu Evropske komisije Alenka Bratušek propisno se obrukala na ispitivanju pred članovima nadležnih odbora Evropskog parlamenta.

Opšti je zaključak da su joj odgovori bili previše uopšteni i da je, tokom tri sata, u stvari, samo ponavljala ono što je već rekla u uvodnoj reči.

Na to su joj u više navrata tokom audijencije pažnju skretali i evropski poslanici.

Bratušekova nije detaljno poznavala problematiku kojom bi trebalo da se bavi u ovom veoma zahtevnom portfelju s izuzetno širokim spektrom tema.

Poslanici su joj zamerili i što je pevala komunističke pesme, što je obećala da će Sloveniju da štiti od Evrope, a naročito je bila na udaru zbog toga što je kandidovala samu sebe za evropskog komesara, pri kraju mandata premijera Slovenije.

U svoju odbranu, istakla je da se njeno ime našlo uz još tri kandidata, ali nije umela do kraja da objasni šta bi moglo da se dogodi, ukoliko bi bilo ustanovljeno da je ipak došlo do samoprotekcije u okviru ove korupcionaške afere. „Bandijeru rosu“ je, inače, ocenila kao antifašističku, a ne kao komunističku pesmu.

Kada je reč o suštini njenog portfelja, uglavnom je vrtela fraze da je neophodno dovršiti unutrašnje energetsko tržište i uspostaviti neophodnu infrastrukturu.

U brojnim navratima izvinjavala se poslanicima što mora da ponovi ono što je već rekla.

Fijasko Bratušekove samo je jedna u nizu loših performansi predloženih ličnosti za sastav Junkerove komisije.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version