Povratnik u državni tim Srbije Danko Lazović rekao je da je selektor Dik Advokat najzaslužniji što je promenio stav i posle tri i po godine ponovo će obući reprezentativni dres. – Moje reči od pre tri i po godine dokaz su da u fudbalu ne treba biti izričit, pošto sam sebi skočio u usta.

Nakon razgovora sa Advokatom odlučio sam da se u 31. godini vratim, bio je iskren i ubedio me, ali ne bih otkrivao detalje.

Sve što je bilo ostavio sam iza sebe – rekao je Lazović novinarima na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi.

Lazović je pre tri godine u vreme dok je selektor bio Vladimir Petrović Pižon odlučio da se povuče iz reprezentacije, ali se posle poziva Advokata predomislio. Što se tiče Nevena Subotića, čiji je status, bar prema najavama Advokata „zamrznut“ dok je on selektor tek se očekuje epilog.

Subotićev saigrač iz Dortmunda Miloš Jojić je u ponedeljak izjavio da će pokušati da ga nagovori na povratak, ali je u utorak rekao da je to ipak posao selektora. – To nije deo mog posla, selektor odlučuje ko će biti pozvan, a ko ne.

Ne bih želeo dalje da širim tu priču – naveo je Jojić.

Srbija naredne subote startuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gostovanjem u Jermeniji, dok će tri dana kasnije u Beogradu dočekati Albaniju.

Ostavi poruku