PREDSEDNIK FS Srbije Tomislav Karadžić na trećoj Skupštini u martu mesecu ponudio je ostavku na glasanje delegatima i dobio apsolutnu podršku, ali je zbog dešavanja u minulih 30 dana odlučio da u sredu sazove četvrtu sednicu najvišeg tela Saveza kako bi još jednom dokazao svoj legitimit i moć.

To je jedini logičan zaključak odluke da se posle ultimatuma Crvene zvezde, da podnese ostavku u roku od 30 dana, ali i nezadovoljstva Zajednice zbog neobavljenih reformi, Karadžić reši da još jednom testira svoju glasačku mašinu.

Ako pogledamo aktuelni trenutak – start kvalifikacija A tima, dolazak Albanije, baraž mladih, kvalifikacije omladinaca i kadeta – onda je najmanje što je trebalo vrhuški našeg fudbala Skupština, koja je zakazana šest meseci pre poslednjeg roka i bez razloga.

Jer, da Zvezda i opozicija imaju 27 potpisa delegata, odavno bi zakucali na vrata Terazija 35 i dostavila obavezujući zahtev za sazivanjem vanredne skupštine.

Međutim, opozicija još skuplja glasove…

Zato je predsednik FSS i zakazao „prebrojavanje“.

Sam dnevni red Skupštine, osim usvajanja zapisnika od prošle, biranja radnih tela, priprema za start kvalifikacija, zapravo je uvod u onu poslednju tačku – aktuelne teme srpskog fudbala.

A Savez, odnosno Tomislav Karadžić, i pored velikih obaveza selekcija, nema problema osim – opozicionih zahteva.

Od broja delegata (81) koji će doći na sednicu, a Crvena zvezda sigurno neće, zavisiće i Toletovi potezi.

Oni su često nepredvidivi i zato će i ova druga skupština u 2014. biti veoma intrigantna.

Ostavi poruku