OPOMENA sa starta sezone, osnova za uspehe koji su usledili.

Mladen Jovanić, sportski direktor novosadskog superligaša, ne krije zadovoljstvo zbog učinka profesionalnog pogona koji je sa sedam pobeda i porazom obeležio početak šampionata, ali jednako tako naglašava da „krivicu“ za to većim delom snosi i poraz od 0:4 u Slovačkoj od Trenčina u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope. – Postavili smo stvari na svoje mesto.

Uprava kluba je podržala predlog da stručni štab čine Goran Šaula, Milan Kosanović, Boris Nađ… sve naši bivši istaknuti igrači naravno na čelu sa Zoranom Marićem, koji je bio i kapiten, trener i rukovodilac Omladinske škole.

Suština je bila da izbegnemo „menadžerske kombinacije“ i jedina interesna sfera je klub, ekipa i rezultat. U prelaznom roku, hvalili ste se, niste potrošili ni dinar, a pojačali ste se bez zvučnih imena? – Mislim da je letos bio jedinstven prelazni rok u kojem je sezona zasnovana na igračima poniklim u našim redovima i trenutno ih u prvom pogonu imamo 23, što je spevifično samo po sebi.

Krenuli smo tako, pa šta bude, potpisali ugovore sa omladincima i vidi se da je to isplativo.

Uz sve to, kažem imali smo podršku sa svih strana, a igrači su sami napravili sjajnu atmosferu na treninzima, utakmicama i odnosi u klubu su besprekorni.

Relacije sa Upravom su neposredne, a zna se da su plate i premije na vreme i smatram da je to takođe jedan od razloga zašto nam ide. Navijači poručuju sa tribina da je vreme za titulu? – I mi to mislimo, i svakako da bismo to voleli.

Međutim, zna se da je prvenstvo dugo, a da smo prešli tek četvrtinu puta.

Ciljevi sa starta su bili obezbediti Evropu i odbraniti pehar pobednika Kupa Srbije, jer nam je to obaveza.

Međutim, kako stvari stoje, sve je izvesnije da će na zimu biti odlazaka iz naših redova.

Jer, odakle nam pravo da zadržavamo igrače kada stignu ponude koje se ne odbijaju – zaključio je Jovanić.

Ostavi poruku