Navikli smo da gledamo Zlatana Ibrahimovića kao drskog, jakog čoveka bez emocija, ali je još jednom dokazano da svako ima drugu stranu.

To je u intervjuu za “Gardijan” pokazao i jedan od najboljih svetskih fudbalera.

Imao je veoma teško detinjstvo, društvo ga je odbacivalo zbog velikog nosa, govorne mane, a kada je imao samo dve godine otac, poreklom iz Bosne, koji je radio kao domar i majka, poreklom iz Hrvatske, koja je bila čistačica su se razveli.

Iako ga život nije “mazio”, postao je jedan od simbola ove igre. – Kako je mangup iz Rozengarda došao dovde? Niko nije verovao u mene, svi su me prozivali, govorili su da sam lud, ali sam imao snove i eto gde me je to dovelo – počinje Ibra priču za “Gardijan”.

NE VOLIM DA SE DOKAZUJEM Jedna od anegdota koja prati Zlatana Ibrahimovića je da je odbio da dođe na probu u Arsenal, rekavši da ne ide na probe. – Sada Venger kaže da je bio nesporazum, ali ja ne volim da me pitaju da se dokazujem.

Znam da sam dovoljno dobar i ne volim to da pokazujem.

Ili znate ko sam ja ili ne.

Sećam se da sam bio u Vengerovoj kancelariji i primetio sam da je on šef, ali nisam bio blizu potpisivanja ugovora.

Već sledeći dan sam otišao i potpisao za Ajaks – prisetio se Ibra. Vratio se na kratko 15 godina unazad. – Tada su pričali mnogo loših stvari o meni, a sada sam ih naterao da pojedu svoje reči.

To je moj najveći trofej.

Uvek sam imao veliku glad za uspehom, nikada se nisam opuštao, a čak i sada moram da budem deset puta bolji od ostalih igrača, da bih bio prihvaćen i da bih napredovao.

Postoji jedna veoma zanimljiva priča, njegov otac Sefik mu je kupio krevet u “Ikei”, ali nisu imali dovoljno novca za isporuku, pa su morali da ga nose do kuće. – Nas dvojica smo ga nosili do kuće i to je bilo fantastično.

Provodio sam vreme i sa majkom, ali sam ustvari živeo sa tatom.

Jednom mi je dao celu njegovu platu kako bih mogao da odem u trening kamp.

Nije imao novca da plati kiriju, ali je uradio tako nešto.

Kada si durgačiji, i kada nemaš mogućnosti, uvek možeš da uspeš.

Ja sam živi dokaz toga.

Nisam imao “vau” život, niti sam živeo u takvom kraju, tako da je moj savet svima koji nemaju toliko sreće da veruju u sebe.

Uvek možete da uspete, sve zavisi od vas.

Prisetio se Ibrahimović i fenomenalnog pogotka “makazicama” protiv Engleske. – Ako ne date gol protiv Engleza, onda niste dovoljno dobri, to pravilo je oduvek važilo.

Nikada nisam postigao pogodak protiv timova iz Engleske i svi su to rekli i tako mi je proradio adrenalin.

Ljudi su mislili da su me slomili, ali su ustvari uradili nešto potpuno suprotno.

Bio sam bean i rizikovao.

Kada sam dao takav gol rekao sam “Ne znam šta više treba da uradim” da bi me cenili.

Tako sam i nastavio, možete da vidite, ali sam možda čak i lepši gol makazicama postigao na treningu PSŽ – a, jednostavno nikada nisam zadovoljan sobom i to je moj problem, ali bar je dobar problem – zaključio je Zlatan Ibrahimović i dodao da mu smeta ako ga deca zovu po imenu, da ih tera da ga oslovljavaju sa tata.

Ostavi poruku