SHARE

PRILIKOM objavljivanja spiska igrača za baraž duele sa Španijom, selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić istakao da se ova generacija “nikog ne plaši”.

Selektorove reči na delu je potvrdio napadač Vitesea Uroš Đurđević, smatrajući da “orlići” nisu bez šansi i da moraju hrabro da uđu u duel. – Verujem da samo fajterskom borbom u 180 minuta možemo da napravimo podvig – tvrdi Đurđević. – Mislim da je naša snaga u napadu, imamo kvalitet da ih ugrozimo jer će Španija forsirati pas igru, gledaće da dominira kroz posed, a mi, po meni, možemo da odgovorimo agresijom i napadačkom taktikom.

Selektor i naš stručni štab će već umeti da naprave najbolji izbor taktike. Ni Uroš ne spori da je “crvena furija” favorit sa svim svojim zvezdama. – Maleri su nas pratili od prvog okupljanja i evo, završili su se na žrebu gde smo izvukli najtežeg mogućeg rivala.

I to prvi meč igramo kod kuće, što, po meni, nama još više otežava posao.

Smatram da bismo imali veće šanse da smo prvo gostovali.

Ipak, s obzirom da smo tokom kvalifikacija uspevali da pobedimo sve probleme i dođemo do prvog cilja, nadam se da ni plasman u Češku nije nemoguća misija.

Moramo da verujemo u sebe i damo maksimum kao tim, igra se 180 minuta, sve je otvoreno – optimista je napadač holandskog Vitesea. GAĆINOVIĆ U FORMI NADAO se selektor Radovan Ćurčić da bi selektor A tima Dik Advokat mogao da mu umesto povređenog Andrije Živkovića prosledi nekog od kvinteta, ali se to nije dogodilo.

Od sinoć se ekipi pridružio krilni napadač Vojvodine, omladinac Mijat Gaćinović. – Mijat je u odličnoj formi, pokriva istu poziciju i verujemo da može da odmeni Živkovića – objasnio je svoj izbor selektor “orlića”.

SHARE

Оставите одговор