Zdravstveno stanje francuskog vozača Žila Bjankija, koji je u nedelju podvrgnut operaciji glave zbog povreda zadobijenih tokom Velike nagrade Japana, za sada se drži u strogoj tajnosti.

Ni jedna vast o stanju Bjankija od nedelje uveče se nije pojavila, nakon informacije da neće biti nikakvih obaveštenja u narednih 24 sata od operacije.

Francuski vozač Marusije pretrpeo je povrede opasne po život na stazi Suzuka u nedelju tokom Velike nagrade Japana, kada je naleteo na vozilo koje je prethodno intervenisalo kako bi izvuklo bolid Sutila sa staze.

Bjanki je sinoć operisan u bolnici u Jokaičiju. – Za sada je nemogće saznati bilo šta o njegovom stanju, ni da li je proveo mirnu noć, ni da li je operisan po drugi put, ni da li je u komi, ni da li diše samostalno, ili pomoću aparata – prenosi francuski dnevnik „L’Ekip“. – Ono što se zna jeste da su Bjankijev otac Filip i njegov menadžer Nikola Tot otputovali u ponedeljak ujutru za Jokaiči, pošto je popustila snaga tajfuna koji je besneo tokom vikenda – prenosi francuski sportski dnevnik.

Ostavi poruku