Nepunih 48 sati pre gostovanja u Mađarskoj, Duško Vujošević je Partizanovom delu naciona naterao suze u oči živopisnim prikazom klupske materijalne rupetine iz koje se izlaz teško nazire.

Tolike da je udario po onome što je preostalo klubu iz Humske, emocijama prijatelja ne bi li ovi „istresli” koji „evrić” i skinuli već namaknutu omču. Ali i tada je elokvetnom stručnjaku bilo jasno da u prvoj utakmici, protiv Solnoka, u regionalnom takmičenju, neće moći da računa na pojačanja, pre svih, Edu Murića, dok povrede (Milutinović, Milosavljević) i nisu bile u uzročno-posledičnoj vezi sa famoznom rampom BAT-a.

U međuvremenu, uprava jedinog srpskog šampiona je skinula dug arbitraži s vrata, ali je i najtrofejnija jadranska ekipa, čak i nekompletna, pregrmela gostovanje, koje je prethodne sezone znalo da im zagorča život. Koliko je Vujošević lamentirao nad težinom situacije, između redova, ostavio logičan prostor za nepovoljne vesti sa severa, crno – beli su manje, više rutinski sigurno odradili posao.

Ako se izuzmu pojedini „prekidi filmova”, posle serija bacanja rivala u „konopce”, preksinoćno izdanje zaslužuje višu prelaznu ocenu.

Pa, da li je strahovanje uopšte bilo opravdano u tolikoj meri? – Čak i da smo bili kompletni, bez finansijskih i problema zdravstvenog biltena, ne bi mogli da se opušteno uputimo u goste Solnoku.

Ovo je mlada ekipa, još neuigrana, sa pojedincima, kojima je ovo bio prvi ozbiljniji meč u seniorskom dresu.

A ima i ono, debi u bilo kojoj ligi, a ne u ABA, nikada nije lak.

Uvek si malo u grču, a tek u našoj situaciji.

Zato mi je izuzetno drago što smo pronašli način da dobijemo i to bez neke veće drame.

Većim delom smo imali kontrolu, a kraći periodi, kada bi to izostalo, ipak su posledica onoga što sam već pomenuo.

Ma, mnogo dobro smo krenuli na startu duge lige.

Da je sve kod nas idealno, ne bi se ovoliko ni osvrtali na Solnok – priznaje za “Sport” najsiksuniji Milenko Tepić.

UTISAK VIKENDAKod utiska vikenda, sagovornik nije ni trenutka zastao: – Meč u Novom Mestu i pobeda Krke nad jednim od najvećih favorita i verovatno najstabilnijm klubom lige, Cedevitom.

Mada, čim gostuješ nije lako, a kamoli kad stigneš Krki.

Sasvim dovoljan razlog za oprez više s obzirom da nam stižu u Pionir u sredu 8. oktobra. Za partiju nekadašnjeg reprezentativnog beka, na prvu loptu, lakonski bi rekli da je bila na visini zadatka (13 p, 9-4 za dva, 7 sk, 3 as), možda i za nijansu više imajući u vidu takozvanu duplu odgovornost prema sastavu, koji je još daleko od idealnog. – Nikada ne pričam o svojoj partiji, ne bi bilo u redu, možda i kontraproduktivno.

Samo pokušavam da budem što bliže maksimumu, specijalno kada je klub u problemima.

Logično da sam u Solnoku osetio još veću odgovornost, zbog iskustva i puno mlađih saigrača.

Mislim da smo pokazali zavidan nivo jedinstva i osećaja situacije.

Verujem da ćemo prevazići probleme, a kada nam se priključe Murić, Milutinović, Milosavljević, a verovatno još neko novo lice, biće to solidna osnova za pogled ka vrhu.

Ambicije Partizana NIS su uvek ogromne, a realne mogućnosti u tekućoj sezoni? – Teško je to reći kada se sezona tek zahuktava.

Samo znam da moramo i želimo da iscedimo poslednji mililitar maksimuma i, ponovo obezbedimo učešće u Evroligi.

A zna se kako se stiže u evropsku elitu – nema dilemu onaj sa kapitenskom trakom dok se Milosavljević potpuno ne oporavi.

JAČINA RIVALANa pitanje da li je mađarski šampion, koji je u poslednji čas „obnovio” sezonu u ABA ligi, realni pokazatelj mogućnosti crno – belih, Tepić kaže:- Šta god ko mislio, Solnok ima dobar tim i stabilnu klupsku organizaciju.

Nisu ni oni bili bez pritiska očekivanja na otvaranju sezone, možda je i to razlog njihovih problema u sedam, osam minuta prve četvrtine, ali i kasnije preiodično.

U odnosu na prošlu sezonu, nema im, tada prvog pleja, a trenutno im je povređen reprezentativni krilni centar.

Kada se sve sabere, mora da ostavi traga.

Kao uostalom i naši, dobro poznati problemi.

Ostavi poruku