Ne postoji dovoljno epiteta koji bi mogli da opišu način na koji je Novak Đoković odigrao meč protiv Tomaša Berdiha u finalu turnira u Pekingu (6:0, 6:2).

Sve je funkcionisalo besprekorno, a to je potvrdio i Čeh izjavom da nikada nije video tako nešto, iako je odigrao preko 700 mečeva u karijeri. – Naravno da prija kada to kaže igarač koji je dugi niz godina među deset najboljih na svtu.

Zaista je ovo bilo moje najbolje finale u karijeri, sve što sam pokušao je uspelo.

Ponosan sam zbog načina na koji sam odigrao – kaže Đoković.

Niko, pa ni Nole, nije očekivao da će u finalu da bude tako ubedljivo i da će sve da bude rešeno posle svega 67 minuta igre. – Naravno da to nisam očekivao, sebi uvek postavljam visoke ciljeve, pogotovo kada igram finale nekog turnira.

Ipak, prepustiti samo dva gema tako kvalitetnom rivalu, to sigurno nisam očekivao.

Bio sam ubedljiv i rezultatski gledano dominantan.

Nikada ranije mi se to nije dogodilo.

Priznao je srpski as da nije znao kako da reaguje prilikom pozdravljanja sa Berdihom posle meča. – Iskreno, nisam znao šta da kažem.

Bilo mi je malo neprijatno kada sam prišao mreži.

Na sreću, Tomaš je reagovao dobro i rekao mi je “Ovo je bilo neverovatno i nasmejao se”, a ja sam uzvratio osmehom.

To je bilo sve šta smo rekli jedan drugom.

VEĆ STIGAO U ŠANGAJ Nije imao mnogo vremena za odmor Novak Đoković, pošto je nedugo posle pobede u Pekingu doputovao u Šangaj, gde takođe brani titulu.

I pored toga što je stigao oko tri ujutru po lokalnom vremenu, dočekao ga je veliki broj obožavatelja koji je želeo da se slikaju, a Nole naravno to nije odbio, već je podelio i nekoliko autograma.

Inače, prvi rival našem asu biće Dominik Tiem (Holandija). Otkrio je Nole da su znakovi bili dobri. – Od momenta kada sam se probudio sam imao dobar osećaj.

Od poslednjeg poena u polufinalu protiv Mareja sam se pripremio odlično, kako fizički, tako i psihički.

Imao sam dovoljno vremena za to, a pre finala sam stigao i da odem do teretane i stvarno je sve bilo veoma pozitivno i u takvom rapoloženju sam izašao na teren. Čim sam napravio prvi brejk sam počeo da osećam lopticu kako treba i sve je bilo sjajno.

Trenutno sve ide baš kako treba, Đoković je osvojio petu titulu u Pekingu, pre nekoliko meseci se venčao sa Jelenom, a uskoro će po prvi put postati otac, pa su ga predstavnici medija pitali da li može bolje od ovoga. – Ne, život ne može biti bolji.

Rezultati na terenu su odlični, a takvi su i van terena.

Zaista ne mogu da tražim više i zahvalan sam na svemu što imam.

Nastaviću da živim u sadašnjosti i da živim život punim plućima – zaključio je Novak Đoković.

Ostavi poruku