SHARE

DARKO Kostić (39) osumnjičen za silovanje i teško ubistvo Ivane Podraščić (14), kako „Novosti“ saznaju, najverovatnije će tokom ove nedelje biti prebačen u bolnicu Centralnog zatvora, gde će se obaviti veštačenje njegovog duševnog zdravlja.

Nalaz i mišljenje daće veštaci neuropsihijatar i psiholog, pošto obave niz pregleda.

Advokat Nebojša Milosavljević objašnjava, za naš list, da se prema ustaljenoj proceduri to veštačenje obavlja u psihijatrijskom delu bolnice Centralnog zatvora, gde i inače izdržavaju kazne oni kojima je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja. – Pri ovakvim veštačenjima radi se opservacija ličnosti, posmatra se kako se osumnjičeni ponaša, obavljaju se razgovori sa njim, kao i niz drugih pregleda – kaže Milosavljević i dodaje da treba da se ustanovi da li se radi o duševnom poremećaju ili o nekom drugom patološkom stanju. – Takođe, ovim veštačenjem se utvrđuje stepen uračunljivosti u trenutku izvršenja krivičnog dela.

Tačnije, da li je osumnjičeni bio uračunljiv ili smanjeno uračunljiv, ali ne i bitno, kako bi mogao da bude krivično odgovoran, ili je bio potpuno neuračunljiv.

Ceo ovaj postupak može da traje mesec dana, a u nekim slučajevima dešavalo se da i po nekoliko meseci veštaci opsreviraju nekog osumnjičenog.

KRIVIČNA DELA PORED silovanja i ubistva Ivane Podraščić, Darku Kostiću će na teret da se stavi i silovanje devojke na osnovu čije prijave je i uhapšen.

Prema informacijama koje smo dobili, u nastavku istrage u Višem tužilaštvu u Beogradu biće saslušani roditelji nesrećne četrnaestogodišnjakinje, kao i svedoci koje će biti predloženi i od strane Tužilaštva i od strane odbrane.

Kostiću se na teret stavlja da je silovao, a zatim motikom usmrtio Ivanu u napuštenoj kući na Petlovom brdu i da je zatim njeno telo zakopao.

Ko zna kad bi ovaj svirepi zločin bio otkriven da ga policiji nije prijavila devojka koja je tvrdila da ju je u istoj kući silovao i mučio.

Ona je, na sreću, uspela da pobegne posle zlostavljanja i ode u policiju.

Po izlaksu na lice mesta, nadležni su ostali zgranuti kad su otkrili leš nepoznate ženske osobe.

Leš u poodmakloj fazi raspadanja, bio je zavijen u sunđer i zakopan pored rečice koja protiče u blizini.

Nije bilo moguće obaviti prepoznavanje, ali ono što je izjavio sam Kostić prilikom saslušanja, kad je priznao zločin, kao i dokazi koji su pronađeni na licu mesta, nedvosmisleno ukazuju na to da je reč o Ivani.

SHARE

Оставите одговор