SHARE

TEŠKO povređeni vozač Formule 1, Žil Bjanki, i dalje je u kritičnom stanju posle nedeljne operacije u japanskoj “Mie dženeral” bolnice u Jokaičiju, nedaleko od Suzuke.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštava da je zdravstveno stanje Bjankija izuzetno ozbiljno ali stabilno. Ovo je i jedina zvanična informacija koja je objavljena, što je kod svih koji su zabrinuti za sudbinu Bjankija izazvalo dodatno uznemirenje.

Njegov otac, Filip, i menadžer Nikola Tod stigli su u bolnicu, a očekuje se dolazak profesora Žerara Sajana, specijaliste za povrede glave.

Bjanki je, da podsetimo, operisan zbog povreda zadobijenih tokom VN Japana i nalazi se na odeljenju intenzivne nege. Iako svi vozači, sem Felipea Mase, kažu da “uslovi na Suzuki nisu bili najgori po kojima su vozili i da organizator nije uradio ništa pogrešno”, i dalje imaju dosta rezervi po pitanju da li je trka trebalo da startuje pre predviđene satnice. Naime, zbog loše vremenske prognoze, FIA je dva puta nudila organizatoru da pomeri vreme starta GP Japana, ali oba puta je organizator to odbio.

SHARE

Оставите одговор