DISCIPLINCI evropske kuće fudbala su rekli svoje u „slučaju Totenhem“.

Partizan će morati da plati 40.000 evra i u narednoj utakmici Lige Evrope protiv Bešiktaša 23. oktobra zatvori deo južne tribine na kojoj se nalazio sporni transparent.

Da podsetimo, UEFA je pokrenula postupak protiv crno-belih 18. septembra uveče, odmah posle utakmice sa Totenhemom, tokom koje je na jugu razvijen transparent kao aluzija na seriju „Mućke“ u kojem se vređaju Jevreji. Odluka doneta u petak 3. oktobra saopštena je klubu iz Humske elektronskim putem i prvi je utisak da su crno-beli dobro prošli.

Ako se ima u vidu da je moskovski CSKA zbog izgreda navijača i rasističkih poruka u Rimu pre samo nekoliko dana kažnjen sa 200.000 evra i praznim tribinama u svim preostalim utakmicama na domaćem terenu, onda se može konstatovati da je Partizan „imao sreće“.

Ipak, predsednik crno-belih Dragan Đurić, u prvoj reakciji na odluku iz Niona, nije delovao nimalo zadovoljno.

Naprotiv… – Veliki je to finansijski udarac za nas.

Kazne UEFA se moraju poštovati, ali je moje mišljenje da smo mogli i bolje da prođemo.

Jasno je da nije postojala namera lica koja su unela transparent da bilo koga uvrede, međutim, to baš nije lako objasniti.

Videćemo da li ćemo se žaliti, razgovaraćemo još unutar kluba.

Ako se nešto slično ponovi mogli bismo da budemo kažnjeni i sa tri meča van našeg stadiona – razočarano je konstatovao Đurić. Potpredsednik Duško Jovanović smatra da bi trebalo spustiti loptu na zemlju: – Moramo da uradimo sve što je u našoj moći da se takvi incidenti više nikada ne ponove.

Ispaštamo zbog ljudi koji sigurno nisu navijači, pa zato ne mogu u ovom trenutku da govorim da li sam zadovoljan odlukom UEFA. Kazna Disciplinske komisije UEFA odnosi se na sektor K južne tribine (sektor bliže istoku), a to je oko 1.200 mesta za gledaoce.

KARTE VAŽE ZA OSTALE SEKTORE NAVIJAČI koji su kupili komplet ulaznica za mečeve u okviru grupe C Lige Evrope, baš za sektor K na južnoj tribini, neće ostati uskraćeni za posmatranje preostale dve utakmice protiv Bešiktaša i Asteras Tripolisa.

Iz kluba u Humskoj stižu uveravanja da će svi vlasnici paketa ulaznica biti raspoređeni na ostale delove stadiona.

Ostavi poruku