BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić boraviće od danas do 8. oktobra u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kao kopredsednik srpske strane, Dačić će učestvovati na zasedanju žirija za unutrašnje oslikavanje hrama Svetog Save, koje će se održati 6. oktobra u Moskvi.

On će zatim 7. oktobra, učestvovati na 13. zasedanju Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Republike Srbije i Ruske Federacije, u svojstvu kopredsednika Mešovitog komiteta i šefa srpske delegacije.

Na zasedanju će, kako se navodi, biti reči i o pripremama za predstojeću posetu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Beogradu.

Za 8. oktobar predviđeno je učešće ministra Dačića na otvaranju poljoprivrednog sajma ^aEURzZlatna jesen“ u Moskvi, koji se očekuje da će otvoriti ruski premijer Dmitrij Medvedev.

U zvaničnoj poseti Moskvi će kao član delegacije koju predvodi Dačić boraviti i ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, najavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Tom prilikom Bogosavljević Bošković će prisustvovati 13. zasedanju Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, kao i ceremoniji svečanog otvaranja 16. ruske agro-industrijske izložbe ^aEURzZlatna jesen“, jednoj od najznačajnijih manifestacija iz oblasti agroindustrije koja okuplja veliki broj izlagača širom sveta, kao i predstavnike državnih delegacija i stručne javnosti.

Bogosavljević Bošković će na navedenoj manifestaciji obići izlagače iz Republike Srbije.

U okviru posete ministarka će se sastati sa ministrom poljoprivrede Ruske Federacije Nikolajom Fjodorovom i razgovarati o unapređenju saradnje u oblasti poljoprivrede između dve zemlje, što je od velike važnosti za privredu Republike Srbije.

Ostavi poruku