Krenuo je u subotnjem predvečerju na „Marakanu” iz „zmajevog gnezda” pun uspomena i emocija, a vratio se pomešanih osećanja.

Naravno, reč je o Nikoli Beljiću, koji pamti svoje fudbalsko odrastanje i stasavanje u Ljutici Bogdana i nosi pregršt lepih uspomena vezanih za crveno-beli dres iako iza sebe ima dugu i bogatu karijeru ispisivanu i van granica Srbije.

Međutim, na terenu nije imao milosti, pogodio je u tom 42. minutu mrežu Rajkovića za drugo vođstvo Voždovca na utakmici i za najavu najvećeg iznenađenja u ovom kolu.

Do tada poslednji Voždovac uzeo je bod, sasvim zasluženo velikoj Crvenoj zvezdi i prepustio fenjer Kragujevčanima. – Mnogo mi je žao što sam Zvezdin „sever” utišao u tom 42. minutu drugim golom za svoj klub, ali me profesionalna etika primorala na to.

Pamtim „Marakanu” kao najsvetlije trenutke svoje karijere, ali emocije su jedno, a život i posao drugo – počinje za „Sport“ priču Beljić.

Bili ste na korak od još veće iznenađenja. Čak ste u dva navrata imali ceo plen u džepu? – Možda je to predstavljalo iznenađenje za „neverne Tome”, ali ne i nas.

Trener Zoran Milinković je odlično skenirao igru Zvezde, a njegova zapažanja smo mi na terenu odlično preneli.

Brzo smo preko Injca stigli do prednosti, ali smo je brzo i olako ispustili.

Prepustili smo dominaciju na terenu domaćinu i čekali ponovo priliku.

MESTO NAM JE U GORNjEM DOMUTri poslednje utakmice prikazuju u mnogo lepšem svetlu ekipu sa krova tržnog centra? – Broj osvojenih bodova ni blizu ne odslikava kvalitet Voždovca.

Prikupljali smo se i tokom prvenstva.

Imamo i ekipu, i stručni štab za velika dela.

Ukoliko bude kikseva onih iz gornjeg doma, a biće ih kao što je to bilo i sa Zvezdom, „zmajevi” će biti u gornjem delu tabele – kategoričan je Beljić. Dočekali ste je u finišu prvog dela igre.

Manirom iskusnog i lukavog igrača ste iskoristili nesmotrenost u odbrani Zvezde i drugi put doneli veliku radost Voždovcu? – Na grešku Mijailovića sam reagovao impulsivno.

Nisam mogao da reagujem drugačije nego postignem pogodak. Šta vam je bilo tog trenutka na pameti? – Prvo me je obuzela velika radost koja je pogledom na Zvezdin „sever” splasnula.

Odmah potom mi je na pamet pao moj troipogodišnji sin Luka koji me je na utakmicu ispratio željom koja se svodila na pitanje: „Tata, hoćeš li u ovim novim kopačkama da im daš gol i da ih baciš u očaj”.

Sinu sam, da bi ga zadovoljio odgovorio da hoću, a kako se pokazalo, nisam dete slagao – otkriva uvertiru drugog pogotka za „zmajeve” Belić.

Ipak, ispustili ste veliku pobedu? – Iz ovog aspekta, smirene glave i bez emocija, mogli smo do velikog iznenađenja.

Zvezdu je Bog nagradio kroz udarac kapitena Mijailovića jer njegov šut, ne bi završio u mreži, da smer lopti nije promenio Todor Petrović i prevario Supića – zaključio je strelac drugog gola za Voždovac, i jedan od najboljih u dresu „zmajeva” Nikola Beljić.

Ostavi poruku