POTPREDSEDNIK SAD Džozef Bajden večeras je, u telefonskom razgovoru sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, izrazio američko poštovanje i podršku za reforme koje je Srbija počela da sprovodi, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Bajden je, kako se navodi, izrazio nadu da će Srbija ostati faktor stabilnosti u celom regionu Zapadnog Balkana.

Premijer Vučić je rekao da je Srbija posvećena svom evropskom putu, te da će voljom svojih građana pristupiti teškim ekonomskim reformama, sa ciljem da bude uspešna i moderna zemlja, napominje se u saopštenju.

U dugom i prijateljskom razgovoru, Bajden i Vučić razmotrili su bilateralne američko-srpske odnose, kako političke, tako i ekonomske.

Potpredsednik Bajden i predsednik Vlade Vučić razmenili su mišljenja i o globalnim političkim i ekonomskim tokovima, dodaje se u saopštenju kancelarije srpske vlade.

Istim povodom, oglasila se i Bela kuća, koja je saopštila da je potpredsednik Bajden u telefonskom razgovoru čestitao premijeru Vučiću na njegovoj usredsređenosti na ekonomske reforme i poboljšanje poslovne klime u Srbiji.

Kako je navedeno u istom saopštenju, dvojica zvaničnika razgovarali su o načinima za jačanje bilateralne saradnje u političkim i ekonomskim sferama, kao i o regionalnoj političkoj dinamici u jugoistočnoj Evropi.

Ostavi poruku