Najbolje košarkašice Srbije, porazom od Francuske – 74:88 (20:19, 14:22, 19:19, 21:28), zauzele su osmo mesto na Svetskom prvenstvu.

Posle svega, bez obzira na neuspehe u poslednjim epizodama šampionata, završila se lepa „televizijska turska serija“ po naš tim. Izabranice selektora Marine Maljković su u toj „filmskoj priči“ imale ulogu iz snova, dotakle zvezde, planetarnu slavu i glamur na svetskoj premijeri.

Nažalost, „filmska traka“ se zaustavila u petak uveče, slika se zaledila tada, u veličanstvenoj četvrtfinalnoj noći…

Posle svega viđenog, mogle su možda koji stepenik više, ali u ovom trenutku za tako nešto nedostajalo je iskustva i psihološkog mira, ali i ovo je prepuna kapa… O meču sa Francuskinjama, koji je, iako tako Marinine ratnice nisu htele, otaljan, šta reći? Istina, činilo se i da ovako ranjene Srpkinje nisu bez šansi protiv podmlađenog tima vicešampiona Evrope.

Ali, sve dovoljno govori odnos skokova: Francuska 41, Srbija 20! – Sada slede pripreme za naredno takmičenje, jer nemamo šta da tražimo dogodine na EP sa ovakvim skokom – rekla je selektor Marina Maljković, analizirajući meč sa Francuskom. – Možda smo malo pokvarile utisak, nadam se da nismo razočarale. Činjenica je da smo prestali da igramo posle meča sa Turskom.

Naše devojke su u to razigravanje ušle veoma potištene, nisu mogle da se oporave od tog nesrećnog poraza.

Na kraju, želimo da se sećamo samo lepog, a imamo razloga za ponos i zadovoljstvo.

Ostavi poruku