NIŠTA od podviga.

Odbojkašice Srbije nisu uspele da izbore Top 6 SP u Italiji.

Maja Ognjenović i drugarice su u odlučujućem meču grupe F druge faze šampionata u Veroni izgubile od Rusije sa 3:0 (28:26, 25:18, 25:17).

Tako su svetske prvakinje uhvatile poslednji voz za Milano gde će se šest najboljih selekcija boriti za medalje.

Izabranice Zorana Terzića dugo će da žale za prvim setom.

Imale su Ruskinje u šaci, jedna lopta ih je delila od 1:0, ali su u ključnim trenucima kod 24:22 propustile dve set lopte, a potom nisu uspele da spasu treću. Šampionke su u tim trenucima stekle neophodno samopuzadanje, jer su do finiša seta bila dosta nesigurnije od naših dama. – Veliki je žal zbog izgubljenog prvog seta i to najviše zbog načina na koji se to desilo.

U tim trenucima se videlo da nemamo hrabrosti, samopouzdanje, veru u sebe i omogućilo smo Ruskinjama da lako osvojaju poene.

Posle toga teško je bilo vratiti se u meč – razočaran je selektor Zoran Terzić. Ruskinje su silovito otvorile drugi set.

Tek kod 0:3 naše su se probudile i uhvatile priključak.

Ipak, mučio ih je prijem, što su Gončarove, Košeljeva umešno kažnavale za 11:7.

I kao u prvom setu naše su se na servis Milene Rašić okuražile, preokrenule na 12:11, ali i ubrzo stale.

Iskusne rivalke znale su svaku grešku Srpkinja da iskoriste i lako su ponovo povele sa 17:14 – Imale smo šansu, Ruskinjama je pre meča bilo veoma teško i da smo povele sa 1:0 sigurno bismo ih eliminisale.

Međutim, prokocakle smo 24:22 i olako im omogućile da se uzdignu.

Boli me, jer nije to bila ona moćna Rusija – istakla je Jelena Nikolić. U trećem setu se očekivalo da naše zaigraju hazarederski, na sve ili ništa.

Međutim, evropske prvakinje su nametnule svoj ritam i povele sa 7:3.

Uspele su naše da se vrate i izjednače na 7:7.

Na našu žalost tada se razigrala slavna Gamova, koja je svoju ekipu odvela na mirnih 13:8.

Zahvljajući Rašićevoj i Nikolićevoj, Srpkinje uspevaju da smanje na minus 2 i prete sve do 13:16.

Međutim, u poslednjoj trećini duela na terenu je postojao jedan tim. – Imale smo veliku želju i motiv i opet smo završnicama setova ponavljale stare greške.

Možda ću zvučati surovo, ali kada na isti način izgubimo od SAD i Rusije nismo ni zaslužile da odemo na F6.

Igrale smo ovde dobro, ali kada je bilo najbitnije to nije bila ona Srbija koja je trebalo da bude – priznaje Maja Ognjenović. SRBIJA – RUSIJA 0:3 DVORANA: „Palaolimpija“ u Veroni.

Gledalaca: 4.000.

Sudije: Hodon (Slovačka) i Kasamikvela (Argentina). SRBIJA: Brakočević, Živković, Krsmanović, Molnar, Mihajlović 4, Ognjenović 3, Veljković 6, Nikolić 8, Rašić 13, Popović (libero), Ćebić (libero), Bošković 17.

Poeni – napad: 36, blok: 9, servis: 6, greške rivala: 10 (4 iz servisa) RUSIJA: Ščerban, Krjučkova (libero), Gončarova 19, Kosjanenko 3, Gamova 12, Straševa, Fetisova 5, Košeljeva 17, Podskalnaja 5, Malih, Malova (libero), Moroz.

Poeni – napad: 41, blok: 15, servis: 5, greške rivala: 17 (6 iz servisa). Po setovima: 26:28, 18:25, 17:25

Ostavi poruku