NEMAJU imperativ pobede, ali im ne pada na pamet da na startu Triglav lige prepuste bodove rivalu.

Vaterpolisti Partizana Rajfajzen veruju da danas (17.15) na Banjici mogu da iznenade favorizovani Radnički Kon Tiki.

Za razliku od njih, Kragujevčani su svesni da moraju da osvoje sva tri boda. – Biće sigurno neizvesna utakmica – uveren je kapiten crno-belih Dušan Mandić. – Želimo da vidimo koliko vredimo, koliko smo napredovali za poslednja tri meseca.

Jesmo veoma mladi, ali i hoćemo da se dokažemo, nametnemo treneru.

Dobro će nam doći veliko broj utakmica da što brže napredujemo. Strateg crno-belih Vladimir Vujasinović podvlači da ga Radnički ne zanima: – To važi i za sve rivale u Jadranskoj ligi.

Forsiraćemo svoj stil igre, kako bismo novembra 2015. bili onakvi kakvi želimo da budemo.

Možda do tog cilja dođemo i u aprilu iduće godine.

Zato nam sada nije u prvom planu rezultat, ali igra i te kako jeste.

Imamo veoma talentovanu ekipu i kroz rad će izaći njihov kvalitet. Jedan od vođa novog Partizana uz Dušana Mandića je Gavril Subotić: – Imamo veliki potencijal, ali smo i svesni da ćemo zbog mladosti ekipe i oscilirati tokom sezone.

Forsiraćemo svoju igru, što ne znači da ćemo prepuštati bodove.

Radnički je favorit, poznajemo ih dobro i spremni smo za nadigravanje.

Banjicu je ove sezone napustilo sedam igrača, od kojih su Dedović i Živojinović prešli baš u Radnički.

Ali, bilo je dosta promena i kod Kragujevčana.

Otišli su Filip i Đorđe Filipović, Zloković, Burić, Korolija, a došli i Marko Ćuk, Petković, Trajković. – I nas očekuje dosta utakmica, tako da naši mladi igrači imaju priliku da se afirmišu.

Cilj su nam domaći trofeji, koji su nam u protekle dve godine izmakli.

Mislim da imamo kvalitet za to – nada se strateg Kragujevčana Uroš Stevanović. Šumadinci su lane u duelima sa Partizanom bili veoma uspešni, jer su ostvarili 8:0 u pobedama. Žele da tako bude i ove godine: – Crno-beli imaju mladu i ambicioznu ekipu, koja poseduje kvalitet i koja će, verujem, uz izvanredan rad sa Vujasinovićem i veliki broj utakmica, podići nivo igre i na kraju sezone biti konkurent za trofeje.

Imamo imperativ pobede, ali ih nijednog trenutka ne potcenjujemo. Ulaz na Banjicu je slobodan, a domaćini pozivaju sve ljubitlje vaterpola da dođu i podrže mladi tim crno-belih.

Ostavi poruku