Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao posle pobede u gradskom derbiju nad Arsenalom da je njegov kolega Arsen Venger vršio pritisak na sudiju kako bi nekom od igrača domaćina pokazao crveni karton.

Londonski derbi na Stamford Bridžu, osim velike i uzbudljive borbe, pune naboja, obeležio je i sukob dvojice stručnjaka u prvom poluvremenu, kada je Venger ušao u protivnikov „tehnički prostor“ pored aut linije i nakon Murinjove primedbe odgurnuo ga.“Nemam ništa protiv ako protivnički trener uđe u moj tehnički prostor kako bi dao uputstva svojim igračima, ali imam ako tamo dođe i vrši pritisak na sudiju da mom igraču dodeli crveni karton.

To nije u skladu sa imidžom vrhunskog menandžera sa fer-plej ponašanjem kakav o sebi gradi gospodin Venger“, izjavio je Murinjo posle meča.

On je ocenio da „tobdžije“ mogu da budu srećne što utakmicu nisu završile sa barem devetoricom igrača, jer su, po njegovim mišljenju, teren zbog prekršaja morali da napuste Koščelni i Čembers.“Presudila je fantastična kolektivna igra mog tima.

Mi nismo ekipa koja čeka, radi se o tome da li si pobednički ili gubitnički tim, mi želimo da budemo pobednici i zato im nismo dopustili da igraju“, poručio je Murinjo.Čelsi je slavio u derbiju rezultatom 2:0 i učvrstio je sa čelu Premijer lige sa pet bodova prednosti nad Mančester Sitijem, a ima čak devet bodova više od Arsenala.

Ostavi poruku