U meksičkom gradu Iguala, gde je prošle nedelje u sukobima poginulo šestoro ljudi, a 43 studenta nestalo, pronađena je masovna grobnica sa zasad neutvrđenim brojem tela, saopštile su meksičke vlasti.

Državni tužilac savezne države Gerero Injaki Blanko je rekao da se grobnica nalazi u predgrađu Iguale, oko 200 kilometara južno od Meksiko Sitija, ali nije rekao koliko bi tela moglo da bude u njoj, niti da li bi neka od njih mogla da budu tela nestalih studenata, prenela je agencija AP.

Prema zvaničnim podacima, do krvoprolića je došlo prošlog vikenda u Iguali kad su gradski policajci pucali na autobuse koji su prethodno oteli studenti u protestu.

Tom prilikom je poginulo troje ljudi, a povređeno je 25 osoba.

Nekoliko sati kasnije su neidentifikovani napadači na autoputu pucali na dva taksija i autobus u kojima se nalazio fudbalski tim, kada su u autobusu ubijene dve, a u taksiju jedna osoba.

Nakon tih incidenata, vlasti države Gerero su saopštile da se posle sukoba studenata sa policijom 57 studenata vodi kao nestalo, da bi kasnije taj broj bio smanjen na 43.

Ostavi poruku