SAMO bod i to na „Marakani“ protiv poslednjeg tima na tabeli je mrvica za Crvenu zvezdu, a uspeh za Voždovac koji je uspeo posle više od godinu dana da prekine pobedničku seriju domaćina.

U šampionatu crveno-beli su nanizali osamnest uzastopnih pobeda, ali su se opekli protiv „zmajeva“ sa Dušanovca i pokazali da nisu moćni kao u prošlogodišnjem pohodu na titulu.

Razlog je u izmenjenom sastavu, sistemu igre i očigledno nedostatku kvaliteta kod glavnih aktera na terenu. – Prošla su vremena u kojima su protivnici strahovali kada uđu u tunel i već su u minusu dva gola pre utakmice.

Pre se postavljalo pitanje sa koliko golova razlike ćemo pobediti, a sada imamo prednost na papiru koja je realno dvdesetak odsto ako imamo svoj dan.

Kada se namesti da nam krene loše onda je teško doći do rezultata – kaže Lalatović.

Prvo treba krenuti sa analizom sopstvenih mogućnosti, a tu je Lalatović priznao evidentan problem. – Nismo mnogo jaki! Pokušavam da izvedem najbolji tim, ali ne mogu da utičem na činjenicu da smo u zaostatku iz glavnog razloga što mnogi nisu prošli pripreme.

Vidi se kada se lomi da nemamo rešenja i pogotovo da efikasnije poentiramo posle ulaska u šanse. Na kraju je jasno da od kukanja nema vajde već slede dve nedelje da se struka pozabavi pronalaženjem prave koncepcije. – Jeste sledeći meč Partizan i nećemo imati čitav tim reprezentativaca na treninzima, ali znam kako treba da izgledamo u Humskoj.

Dva dana rada u kompletnom sastavu biće malo mada dolazi trenutak istine za nas.

Crvena zvezda neće odsutati, niti se predati pored aktuelnih nedaća – rekao je na kraju Lalatović. Igrači koji ostaju u Beogradu dobili su dva slobodna dana, a sutra sledi okupljanje i zatim trening na pomoćnom terenu uz priključene omladince kako bi se ispunio plan.

U četvrtak sledi odlazak avionom u Banjaluku na meč sa Borcem, koji se igra dan kasnije od (17.00) časova i ekipa se posle klupskim autobusom vraća u prestonicu Srbije.

Gostovanje u Republici Srpskoj biće jedini test u pauzi za ekipu Nenada Lalatovića.

Ostavi poruku