NOVOSAĐANIsu nakrivili šešir za pauzu.

Fudbaleri Vojvodine zabeležili su u subotu u odmeravanju sa Novim Pazarom sedmu prvenstvenu pobedu i oborili rekord za najolji start koji je držala generacija iz 1995. godine sa šest pobeda i porazom i to upravo u godini u kojoj se obeležava klupski jubilej, ceo vek od osnivanja.

Izabranici trenera Zorana Marića nadigrali su Pazarce „minimalcem“ zahvaljujući pogotku Slobodana Novakovića i dobili dvodnevni odmor, pa će tek u utorak da se okupe u fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ i da nastave sa pripremama za gostovanje u Čačku za dve nedelje.

Uz driblinge Mijata Gaćinovića i Marka Poletanovića, kreacije Envera Alivodića koji je „lažnjacima“ bacao na travu odbranu gostiju, ipak je potez utakmice bio efektan pogodak Slobodana Novakovića, koji je sa leve strane šutem za TV špice poslao loptu u suprotni gornji ugao i doneo trijumf svojoj ekipi. – Sjajan je osećaj kada prvenac u dresu Vojvodine reši meč i još se ispostavi da dobije istorijsku dimenziju, s obzirom na to da je postavljen novi rekord u pobedama na početku sezone – kaže strelac pobedonosnog gola.

Fudbaleri Vojvodine su u subotu uveče sa terena ispraćeni ovacijama navijača i skandiranjem „Hoćemo titulu…“, ali Novaković smatra da je još rano otvarati razgovor na tu temu. – Nema šta, navijači su u pravu i znaju na osnovu čega traže trofej.

Mnogo je lepo čuti takvo skandiranje sa tribina, ali mislim da je malo rano pričati o tome.

Prvenstvo se tek zahuktava i izvesno je da će biti još uspona i padova – zaključio je Novaković.

DVE REVIJE FUDBALERI Vojvodine će u naredne dve nedelje, koliko će traja pauza u šampionatu zbog obaveza reprezentacije Srbije, pored redovnih treninga odigrati i dve revijalne utakmice u okviru proslave jubileja, 100 godina postojanja kluba.

Već u sredu, 8. oktobra, novosadski crveno-beli gostovaće u Mošorinu, gde će ih dočekati FK Miletić, a 15. oktobra putovaće u Kovilj na slavljenički duel sa fudbalerima Šajkaša.

Ostavi poruku