Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa predstavnicima omladine Evropske narodne partije da je Srbija stub političke stabilnosti na zapadnom Balkanu, a da će ekonomske reforme koje je započela doneti boljitak zemlji i građanima.

On je predstavnicima Evropske narodne partije iz 22 države Evrope koji borave u višednevnoj poseti Beogradu preneo da su u prvih pet meseci ove vlade započete ekonomske mere kako bi poboljšali lošu ekonomsku situaciju koja je nasleđena, kao i da je usvojen set reformskih zakona, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer je naglasio da se nada da će, osim mera štednje koje su samo mali deo reformskog procesa, uskoro imati nešto više da ponudi narodu u Srbiji. „Bićemo prva zemlja u Jugoistočnoj Evropi koja je samostalno počela proces ekonomskih reformi.

Ne radimo nešto što će nam na sledećim izborima doneti više glasova, već nešto što će doneti boljitak našoj zemlji.

Radimo na tome da stvorimo dobru investicionu klimu i da privučemo što više stranih investicija“, naglasio je premijer Vučić.

Govoreći o procesu pridruživanja, premijer je istakao da Srbija mora da zasluži status člana i da će zato svoje obaveze ispuniti. „Nećemo biti ni najsiromašnija članica EU, niti zemlja u kojoj su pravosuđe i zakoni na najnižem nivou.

Siguran sam da ste mogli da primetite pozitivne promene u Srbiji tokom vaše posete.

Nije sve idealno, daleko od toga.

Nismo najbolji na svetu, ali radimo najbolje što znamo i možemo“, istakao je premijer Vučić.

Ostavi poruku