Vojvodina je zabeležila i sedmi trijumf ove jeseni.

U subotu na „Karađorđu“ pao je i Novi Pazar, istina „minimalcem“ , ali apsolutno zasluženim što je potvrdila i publika, koja je ovbacijama ispratila Novosađane sa terena.

Izabranici trenera Zorana Marića oborili su rekord po pitanju najboljeg starta u 100.- godišnjoj istoriji kluba, sa sedam zabeleženih pobeda.

Gol odluke postigao je odlični Slobodan Novaković koji je u 53.

Minutu efektno iskoristio dodavanje Alivodića za prednost i , kako se ispostavilo, konačnu pobedu.

On je zamenjen u 90.

Minutu baš da bi dobio salve aplauza sa tribina za sjajnu partiju.

Opsada gola Pazaraca u prvom poluvremenu, međutim, nije urodila plodom.

Apsolutnu dominaciju na terenu Novosađani, koji su igrali praktično „viktorije“ na polovini gostiju, nisu uspeli da „materijalizuju“.

Nizale su se akcije domaćih kreatora, ali i završavale pred šesnaestercem gostiju, jer napadači nisu uspeli da probiju zid zadnje linije.

Istina, učinili su to u nekoliko navrata, ali i tada je posle neuspelih pokušaja, mreža Novog Pazara ostala netaknuta.

Napadali su izabranici trenera Zorana Marića sa svih strana, po bokovima kao i po sredini, ali bezuspešno. Pokušavali su i šutevima iz daljine, a pored niza poluprilika i pretnji zasnovanih na centaršutevima imali su dve sjajne šanse.

U 38.

Minutu Enver Alivodić, desnokrili napadač Vojvodine napravioje dar- mar u kaznenom prostoru gostiju.

Posle sjajnih driublinga i „lažnjaka“ kojim je izborio poziciju za šut, gađao je međutim, zamalo pored gola.

Dva minuta kasnije, dobru šansu imao je i Gaćinović posle duplog pasa sa Stojanovićem.

Gađao je „kroz noge“ Vukoviću, ali je lopta završila put pored stative.

Gaćinović je zapretio početkom nastavka u trenucima kada je oficijelni spiker na „Karađorđu“ nagrađen aplauzom za informaciju da je Crvena zvezda remizirala sa Voždovcem.

On je probio odbranu gostiju po desnoj strani ali i akciju završio šutem u dobro postavljenog golmana Zečvića.

Odmah zatim usledio je zahtev sa tribina „Karađorđa“- „Hoćemo pobedu…“ pa je prvi korak ka tome načinio Slobodan Novaković. 1:0- Alivodić je prodorom po desnoj strani stvorio prostor za centaršut i prebacio loptu na levi rub šesnaesterca, gde je loptun dočekao Novaković i rezantnim šutem poslao loptu u suprotan, levi gornji ugao Zečevićevog gola.

Milorad Kosanović, trener gostiju, odmah je reagovao i u igru ubacio Vidakovića i Pavlovića, umesto napadača Oliveire i Radivojevića, ali to nije doneo i osetniju promenu na terenu, jer su Novosađani i dalje dominirali i opsedali gol Pazaraca.

Istina, gosti su se otvorili i pokušačli da organizuju akcije za napad, ali odmah su usledile kontre domaćeg sastava.

Sjajna prilika za drugi pogodak ukazala je centarforu Stojanoviću, kojem je u 68.minutu loptu u organizhovanom kontranapadu uputio Novaković, ali se najistureniji napadač Vojvodine sapleo i šansa je otišla u nbepovrat.

Minut kasnije u prilici je bio i Alivodić, ali mu je lopta koju je ujputio Novaković, „pobegla“. Trener domaćih je u tim trenucima izveo iz igre napadača Stojanovića i na teren ubacio veznjaka Sekulića, pa je ritam Vojvodine bio još brži.

Tada je, istina, pokušao „rezervista“ Pazaraca Pavlović da pripreti šutem iz daljine, ali samo za sigurnu odrbanu Milinković- Savića.

U 80.

Minutu,mponovo šou Alivodića u šesnaestercu gostiju.

Napadač Vojvodine je odradio sjajan driblig pa lažnjakm za neometan šut, ali je njegova lopta fijuknula pored stative za ovacije sa tribina za potez za oko i dušu publike. VOJVODINA – NOVI PAZAR 1:0 (0:0)STRELCI: 1:0 Novaković u 53.

Novi Sad.

Stadion : „Karađorđe“.

Gledalaca: 3.000.

Sudija: Milan Ilić (Ćuprija6).

Pomoćnici: Dalibor Đurđević i Darko Rasinac ( Kruševac).

VOJVODINA: Milinković- Savić7, Puškarić 7,5, Pekarić 7,5, Babić 7,5, Nastić 7,5, Tumbasević 7,5, Poletanović 7,5, Alivodić 8, Gaćinović 7,5 ( od 90.

Makarić), Novaković ( od 90.

Grgić)8, Stojanović 7 (od 72.

Sekulić).

NOVI PAZAR: Zečević 6,5, Đorđević 6, Vuković 6, Tintor 6, Udovičić 6, Jevtović 6, Rusmir 5,5 ( od 80.

Obrovac), Kecap 6, Mijić 6, Radivojević 5,5 ( od 60.

Pavlović, 6), Oliveira 5,5 ( od 61.

Vidaković 6).

Igrač utakmice: Slobodan Novaković (Vojvodina)

Ostavi poruku