SMENA lokalne vlasti u Kragujevcu je gotova stvar, a aktuelna garnitura koju predvodi gradonačelnik Veroljub Stevanović, ostala je bez većine.

I već u ponedeljak biće sazvana vanredna sednica gradskog parlamenta na kojoj će biti podneta inicijativa za smenu vlasti – saznaju „Novosti“.

Kako prenose naši izvori bliski vrhu kragujevačkih naprednjaka, Verkova smena je praktično utanačena, jer je zahtev potpisalo 46 odbornika.

Gradska skupština ima 87 odborničkih mesta, a za promenu vlasti dovoljna su 44 odbornika.

Novu većinu, uz SNS i SPS, činiće Pokret za naš grad na čijem je čelu Nebojša Zdravković, doskorašnji Verkov zamenik, DSS, PUPS, JS i SPO.

Dogovor za rušenje vlasti sklopljen je na sastanku koji je održan pre dva dana, a novoj većini priključila su se i dva odbornika iz Verkove stranke „Zajedno za Šumadiju“ (ZZŠ).

U novoj vlasti biće i odbornici LDP.

Na drugoj strani ostaju ZZŠ i DS koja je u gradsku vlast ušla pre oko mesec dana.

Stevanovićeva ZZŠ zvanično ima 24 odbornika, a demokrate deset.

Njih podržavaju i dva nezavisna odbornika.

Niko od gradskih zvaničnika nije želeo da komentariše najnovija prebrojavanja u lokalnom parlamentu.

Sadašnji zamenik predsednika Skupštine grada Milan Urošević (SPO), nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje dogovor o formiranju nove većine.

NIKOLIĆ NOVI GRADONAČELNIK

PREMA dogovoru, novi gradonačelnik Kragujevca biće Radomir Nikolić (SNS), a njegov zamenik Nebojša Zdravković.

Sadašnji zamenik predsednika Skupštine Milan Urošević biće unapređen u predsednika i na toj funkciji zameniće sadašnjeg predsednika gradskog parlamenta Sašu Milenića (ZZŠ).

Zamenica predsednika Skupštine grada biće Slavica Kominac (SPS).

Ostavi poruku