VIŠE od dve stotine članova SNS podnelo je ostavke na duple funkcije koje su obavljali – saznaju „Novosti“ u toj stranci.

Prema našim informacijama, ogromna većina naprednjačkih funkcionera iz cele zemlje, poslušala je zahtev lidera Aleksandra Vučića da se odreknu viška položaja i da zadrže samo jednu fotelju.

Svega tri člana SNS oglušila su se o instrukciju vrha stranke i prema njima će verovatno iduće nedelje biti pokrenut disciplinski postupak koji može da bude okončan i isključenjem iz stranke.

Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS, potvrđuje za „Novosti“ da se privodi kraju posao sa duplim funkcionerima:- Utvrdili smo tačno ko obavlja višak položaja, obavestili smo ih sve da podnesu ostavke i većina je to ispoštovala.

Retki, koji to nisu učinili, imaju rok do sednice Izvršnog odbora da napuste funkcije.

Ako to ne učine, moraćemo da pokrenemo i disciplinski postupak.

Nikolić ne želi da otkriva imena članova koji su se oglušili o zahtev stranke, ali kaže da među njima ima i državnih funkcionera.

Inače, Skupština Srbije u petak je potvrdila mandate novim poslanicima SNS – Branki Janković, Draganu Polovini i Goranu Mladenoviću koji su položili i zakletvu.

Oni su došli na mesto poslanika koji su podneli ostavke u skladu sa odlukom Glavnog odbora SNS da funkcioneri te partije ne mogu obavljati više funkcija, a to su Marija Stevanović, Dražen Jarić i Dejan Andrijević.

Marija Stevanović je u obrazloženju navela da podnosi ostavku „zbog političke odluke SNS na čijoj se izbornoj listi nalazi, da članovi stranke ne mogu istovremeno da obavljaju više funkcija“.

Sličan argument je izneo i njen stranački kolega Jarić, dok se Andrijević samo pozvao na Zakon o izboru narodnih poslanika.

VELIKA POMERANjA NA LOKALUOD viđenijih naprednjačkih kadrova, ostavke na višak funkcija podneli su poslanik Zoran Babić, Vladimir Đukanović, Dejan Đurđević…

Prekobrojne položaje vratilo je i na desetine lokalnih funkcionera i čelnika opština.

Ostavi poruku