Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника РС Милорад Додик изјавио је да уз њега на овој функцији нико неће моћи дирнути у опстанак РС.

Додик је на трибини СНСД-а у бањалучкој Мјесној заједници Верићи рекао да је Република Српска за вријеме власти ове странке вратила снагу и да се данас у БиХ не могу доносити одлуке, а да се не пита Република Српска.

Додик је и да ће се РС кретати ка свом снажнијем политичком утицају.

Он је додао да се широм Републике Српске осјећа да је народ на правој страни, али и страх од манипулације на изборима.

Према његовим ријечима, СНСД се увијек понаша досљедно, а никад калкулантски.

„Немојте дозволити да изгубимо ово што имамо, јер касније нема кајања“, упозорио је Додик.

Кандидат коалиције за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је да СНСД иде у трећу изборну побједу и да је то странка која нуди стабилност и јасну позицију Републике Српске у БиХ, али и на међународној сцени.

„Никада нисмо бјежали од тога да јасно кажемо политичке и економске ставове и по томе се разликујемо од других који то износе магловито“, рекла је Цвијановићева.

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три Игор Радојичић рекао је да СНСД за себе тражи скупштинску већину, али да је спреман да настави да води Републику Српску са коалиционим партнерима.

Он је навео да је посљедњих осам година у Српској период политичке стабилности, коју је могуће остварити само јасном скупштинском већином.

„Наравно, то је са нашим коалиционим партнерима, што није спорно, али не може бити коалиција од 10 партија да би Република Српска имала функционалну власт“, рекао је Радојичић.

Он је додао да је у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ потребно 10 потпуно поузданих посланика који ће спријечити било какво наметање воље против Републике Српске.

 

 

Ostavi poruku