Zajednica klubova Superlige trenutno liči na sve samo ne na ozbiljnu organizaciju, a sve zbog stvari koje izazivaju smeh i kod onih koji predstavljaju klubove elitnog ranga.

Tome u prilog i odsustvo velikog broja klubova sa jučerašnje sednice (Borac, Radnički Niš, Novi Pazar, Mladost, Radnički 1923, Partizan…) koji očigledno nisu želeli da prisustvuju novoj komediji onih koji „rukovode” Zajednicom.

Naime, sednicom je ponovo predsedavao v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić koji po Statutu, jednostavno, nema prava to da radi, jer na čelu Zajednice može da bude samo neko od ljudi koji imaju funkciju predsednika.

Zbog toga smo pozvali Branislava Delića, gen-seka Zajednice da obrazloži neke stvari koje definitivno urušavaju ugled superligaškog udruženja…- Kako je predsedavao predsednik Terzić? Pa on je postao prvi čovek Zajednice kao predsednik OFK Beograda i još nije razrešen, a takođe jedna trećina predstavnika Zajednice nije tražila sazivanje Skupštine koja bi se bavila tim pitanjem – kaže Delić.

Po Statutu na čelu Zajednice može biti samo predsednik nekog kluba, a poznato je da Zvezdan Terzić obavlja funkciju v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde?- Ovde postoji, ja bih rekao, pravni vakum…

Da li sednica može onda biti legitimna ako je njom predsedavao nelegitimni predsednik?- Postojao je kvorum, doneti su neki zaključci…

Uzgred, kako tumačite činjenicu da je „predsednik” Zajednice upravo suspendovan na šest meseci zbog „provale u sudijsku svlačionicu i verbalnog napada na arbitre”?- On ima pravo žalbe u roku od osam dana…

Zar ne mislite da je sve ovo jedna vrsta nasilja, silovanja nad propisima koji se ovde ne poštuju?- Ne bih više na ovu temu govorio ništa, imate na sajtu zaključke sa sednice, pa…- rekao je Branislav Delić.

Rašomonijada koja nema veze sa fudbalom i zdravim razumom.

Očigledno da čelnim ljudima superligaškog takmičenja ne trebaju ni propisi, ni zakoni, ni statuti, jer oni, zbog nekih svojih interesa, sve to guraju pod tepih i stvaraju sliku koja priznaje samo – nasilje.

Ono je jedini sudija u očima onih koji su juče skupljali kvorum kako bi „bili jednoglasni” u – kršenju propisa i zloupotrebi srpskog klupskog fudbala.

DA NIJE SMEŠNO, BILO BI ŽALOSNOPo slovu propisa, ispada da je OFK Beograd juče imao dva predstavnika na sednici, „predsednika” Zvezdana Terzića koji „nije razrešen” pa kao takav predsedava sednicom Zajednice i v.d. predsednika Dragčeta Dimitrijevića!? Ko je onda predstavljao Crvenu zvezdu? Ponovo Zvezdan Terzić!Samo sada u ulozi v.d. gen-seka kluba iz Ljutice Bogdana!? Da nije smešno bilo bi zbilja žalosno.

Prava papazjanija u kojoj se ne zna ništa, odnosno gde propisi i nisu više važni.

Ostavi poruku