LjUBIŠA Nikolić (53) koga je u sredu, posle lakše saobraćajne nesreće na putu Vladičin Han – Vranje, hicem iz pištolja ubio Srđan Aleksić (44), sahranjen je u petak na mesnom groblju u selu Oraovica kod Grdelice.

Na večni počinak Ljubišu su ispratili mnogobrojni rođaci, prijatelji i komšije.

Niko ne može da poveruje u to da je Aleksić pucao u Ljubišino srce zbog štete koja je procenjena na 1.000 dinara i to pred svojom decom i suprugom.

U dvorištu poslednje kuće u mestu Burgijci, zaseoku grdeličkog sela Oraovica, gde je Ljubiša živeo sa starom i bolesnom majkom, samo tuga i bol.

Plač za čovekom za koga svi redom imaju samo reči hvale ne prestaje.

Kraj odra njegova majka Živana (84) doziva sina jedinca, a dve rođene sestre, Slobodanka Stojković i Savka Stevanović, brata koga nikada neće da prežale.- Nemam više brata.

Oteo mi ga je bezumnik.

To nije moguće. Šta nam to uradi – jecala je Slobodanka dok su njeni najbliži pokušavali da je smire iako znaju da utehe nema.

Pred kućom mnogo venaca i cveća.

Ljubišu su poštovali i cenili u grdeličkom kraju.

Bio je to način da mu se poslednji put zahvale za ljubav i pažnju koju im je poklanjao. – Mili brate kakva nas sudbina zadesi.

Brate moj, sunce moje.

Nema više brata koga ću da zagrlim – dozivala je Ljubišu sestra Savka, a majka Živana je, prateći sina jedinca do večne kuće, samo prošaptala: – Jao Bože, šta se ovo napravi.

Ljubiša Nikolić je, prema rečima rođaka i prijatelja, bio izuzetno vredan čovek.

Na to su ga muka i nemaština u mladosti naterali.

Rano je ostao bez oca, a njegova porodica je jedva preživljavala.

U Francusku je otišao kao diplomirani pravnik.

Tamo je osnovao građevinsku firmu i sve što je stekao, po povratku u rodni kraj, uložio je u izgradnju skromnog porodičnog doma, imanje i firmu u kojoj je radio njegov pokojni otac, kupivši je iz stečaja.

Objekte je renovirao, nabavio novu opremu i zaposlio 25 radnika u pogonu gde se šila sportska konfekcija.

Trebalo je uskoro i da se oženi.

UBICA ĆUTAO BEZ ADVOKATASRĐAN Aleksić (44) iz sela Žitorađe, koji je u petak posle manje saobraćajne nezgode ubio Ljubišu Nikolića (53) iz sela Oraovica, saslušan je u petak u Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Kako je „Novostima“ potvrđeno u Tužilaštvu, zbog štrajka advokata Aleksić je saslušan bez prisustva branioca postavljenog po službenoj dužnosti i branio se ćutanjem.

Zbog sumnje da je učinio krivično delo ubistvo, Viši sud je doneo rešenje o određivanju pritvora do 30 dana. (J.

S.)

Ostavi poruku