Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je večeras 69 godina od osnivanja na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu, gde su proglašeni najbolji pojedinci i ekipe u ovoj godini.

Za najuspešnijeg sportistu proglašen je plivač Velimir Stjepanović, osvajač dve zlatne medalje na prvenstvu Evrope u Berlinu, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović, član tima koji je na EP u Moskvi osvojio ekipno zlato vazdušnom puškom i srebro u pojedinačnoj konkurenciji, a prva je od srpskih sportista obezbedila obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Košarkaški klub Partizan najbolja je muška seniorska ekipa Sportskog društva, a u konkurenciji žena priznanje su zaslužile odbojkašice crno-belih.

Najuspešniji trener je Dragan Donević iz streljačkog kluba, dok je nagrada „Milan Gale Muškatirović“ za najperspektivnijeg sportistu pripala atletičaru Milošu Raoviću.

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić istakao je da su sportisti i treneri uprkos teškoj finansijskoj situaciji pronašli recept za postizanje dobrih rezultata.“Sami smo kao brod koji plovi sa kapetanima pokušavajući da se vrati u mirnu luku.

Nikad nismo bili u težoj finansijskoj situaciji, ali pokazali smo da uprkos tome jedino Partizan vredi u Srbiji.

Moramo da nastavimo da se borimo i pomažemo jedni drugima.

Neka živi naša crno-bela porodica, neka žive naši sampioni“, rekao je Đurić.

U konkurenciji juniora nagrade su dobili odbojkašica Tijana Bošković i vaterpolista Ognjen Srojanović, dok su u konkurenciji pionira nagrađeni rukometaš Nikola Ivanović i članica biciklističkog kluba Neda Opačić.

Posebna priznanja za osvojene medalje na velikim takmičenjima dobili su vaterpolo reprezentativci Dušan Mandić i Miloš Chuk, karatisti Ivan Čomagić i Aleksandra Janković, veslač Mateja Jošić, košarkaš Vanja Marinković i mladi vaterpolisti Gavril Subotić, Draško Gogov, Mateja Asanović, Mihajlo Repanović, Nikola Radulović, Ognjen Stojanović, Marko Manojlović i Nikola Jakšić za osvojenu zlatnu medalju na EP za juniore u Gruziji.

Ostavi poruku