Nekorektno, nedorečeno, bez pravog ritma i pojedinca raspoloženog da poveže redove ili prodrma ekipu koju je zahvatila apatija.

Tako je u četvrtak uveče izgledao Partizan u Tripoliju, gradu u koji su crno-beli stigli nabijeni optimizmom, a iz njega otišli tiho, spuštenih pogleda.

Samo 20-ak minuta jalove inicijative, bez konkretnog ataka ka golu Kosickog, premalo su za ozbiljniji rezultat izvan Superlige.- Mi smo prvih 25 minuta držali Asteras na njegovoj polovini i nisam primetio nervozu, ni na terenu ni na tribinama.

Kod nas se uvek očekuje da junački poginemo i napadamo.

Eto sada smo u srcu Peloponeza slavno i junački poginuli i primali golove iz kontri – slikovit je bio šef struke crno-belih Marko Nikolić.

Kada se greškama, koje su u 22. i 52. minutu menjale rezultat na semaforu stadiona „Kolokotronis“, doda potpuna jalovost u situacijama u kojima je Partizan imao loptu u posedu, jasno je zašto je pobeda izvan Humske u grupnoj fazi i dalje u domenu lepih snova.

Nema sumnje da je put ka prvom neuspehu ove sezone na evropskoj sceni „prokrčila“ i malokrvnost.

Najavljivan je rat za svaki deo terena, a izostali su čak i malo oštriji faulovi.- Dogodilo nam se da nekoliko igrača koji imaju najbolji mentalitet u ekipi zakažu baš na tom planu.

Ušli smo u ritam bez ritma što nam se nikada nije dogodilo.

Posle drugog primljenog gola više nije bilo pitanje kvaliteta, već je protivnik više želeo pobedu, više su se borili, a mi nismo imali adekvatan odgovor.

Zbog toga sam ljut na određene igrače – istakao je Nikolić u danu posle meča, ostavivši imena za svlačionicu.

OD KRUŠEVCA DO TRIPOLIJA Neuspeh u Tripoliju protiv Asterasa prvi je Partizanov posle više od četiri meseca.

Crno-beli su poslednji put pognute glave napustili teren 22. aprila u Kruševcu, a interesantno je da je Napredak takođe slavio 2:0.

Od tada do danas crno-beli su nanizali 19 utakmica bez poraza što u prvenstvu, što na međunarodnoj sceni, kao i u Kup takmičenju.

Odmah po konstatovanju evidentne malokrvnosti tima na gostovanju, gde je realno moglo da se „ućari“ nešto više, trener crno-belih je istakao da je u svlačionici upozoravao na neke stvari koje su se dogodile na terenu.- Rekao sam igračima da ne smeju da dobiju kompleks niže vrednosti u vreme kada su svi „pucali“ na nas.

Isto tako sam im ukazao da posle odlične serije rezultata nikako ne smeju da polete, da moraju da ostanu čvrsto sa obe noge na zemlji jer je to jedini put.

Svakoj seriji jednom dođe kraj i možda je i bolje što smo sada izgubili nego da se to dogodi u našem prvenstvu.

Verovao sam da će ta serija trajati još i još ali nas je loš mentalitet odveo u zaslužen poraz.

Sa jednim bodom iz dve odigrane utakmice Partizan nije u izgubljenoj situaciji, ali imajući u vidu da slede još veći izazovi jasno je da nije realno nadati se evropskom proleću.- Mi smo cilj ostvarili plasmanom u grupnu fazu, ali normalno, ukoliko ostvarimo neki bonus, biće super.

Partizan prethodnih godina ni u mnogo boljim uslovima nije prolazio dalje iz grupne faze, a sada bi trebalo imati na umu okolnosti u kojima igrači žive i rade, kao i činjenicu da je prelazni rok završen sa nula dinara.

Posle dobrog meča protiv Totenhema razmišljanja su verovatno bila da bi trebalo da dobijemo 2:0 ili 3:0.

Moramo da ostanemo mirni i fokusirani i da nam domaća liga bude u centru pažnje.

SPEC.

VN JUGOSLOVENSKO sportsko društvo „Partizan“ u subotu proslavlja 69. rođendan.

GRUPA C1. koloPartizan – Totenhem 0:0Bešiktaš – Asteras T. 1:1 (1:0)2. koloAsteras T. – Partizan 2:0 (1:0)Totenhem – Bešiktaš 1:1 (1:0)1.

Asteras T. 2 1 1 0 3:1 42.

Bešiktaš 2 0 2 0 2:2 23.

Totenhem 2 0 2 0 1:1 24.

Partizan 2 0 1 1 0:2 1Treće kolo, 23. oktobar: Partizan – Bešiktaš, Totenhem – Asteras T.

Ostavi poruku