Niti je bilo, niti će biti šale sa Mega Vizurom, iako će za vikend tek po drugi put započeti dugu, iscrpljujuću trku u regionalnom takmičenju.

Jedan od najmlađih klubova u regionu, u relativno kratkoj klupskoj istoriji, nije bio operisan od ambicija, naprotiv.

Od neupadljivih početaka u domaćem dvorištu do pozicije da se nametne kao treći srpski rejtingovani klub, koji je bez pardona, radom i kvalitetom istisnuo i one iskusnije poput, sada već nepostojećeg kragujevačkog Radničkog. Ali, trener Dejan Milojević ne bi bio to što jeste, strog i odmeren, da obećava „kule i gradove”.

Posebno ne u situaciji totalno „pretumbanog” sastava, u kome više nema, dovoljno je spomenuti, reprezentativni duet (Micić, Dangubić), ali i bogatog iskustva (Veličković).

Međutim, mladi stručnjak, koji je za dvogodišnjeg staža s pravom ubirao samo komplimente, ne želi da se odrekne želja, makar i prikrivenih.

Posle Smedereva – Sremska Mitrovica Zbog pravila ABA lige da jedan grad ne može imati više od dva predstavnika, Mega Vizura je prošle, „glumila” domaćina u Smederevu, a ove sezone u Sremskoj Mitrovici.- Imamo odlične uslove, solidnu dvoranu, nadam se da ni gledaoci neće izostati – kaže trener Milojević. – Kao i prošle sezone, kada smo debitovali u ABA ligi, osnovna ambicija je da opstanemo u odabranom društvu.

Naravno da postoji i želja da se napravi i korak više ako se ukaže prilika.

Druga je stvar koliko je to ostvarljivo sa čak devet novajlija, koji nikada u karijeri nisu zaigrali u ovoj ligi.

Ali, vreme uvek radi za mlade timove, pa se nadam da će sa iskustvom doći i samopouzdanje.

Liga je duga sa neizvesnim scenarijom- smatra Milojević.

Nikada nije zahvalno pričati o sopstvenim klupskim mogućnostima.

Reči lakše poteku kada se priča povede o konkurenciji, posebno onima koji „pikiraju” završnicu, koja će u sezoni 2014-2015, uvođenjem plej-ofa, tek dobiti na uzbuđenju. – Glavni favoriti za najviši plasman su Crvena zvezda, Cedevita, Budućnost i Partizan.

Crveno-beli su se odlično pojačali, imaju mlađi tim u odnosu na blisku prošlost i s pravom najveće ambicije.

Ne bi trebalo zaboraviti da je osvajač srpskog Kupa u prošloj sezoni ligaški deo ubedljivo završio na prvom mestu.

Uz bok Zvezdi, sagovornik stavlja hrvatskog šampiona. – Cedevita sigurno ima najkvalitetniji tim u Hrvatskoj, dobrog trenera, stabilan budžet i evroligaške ambicije.

Ništa se nije promenilo u odnosu na period od pre godinu dana.

Sa klubom iz Podgorice smo odigrali jedan prijateljski meč tokom priprema i imali prilike da se upoznamo sa snagom jednog prilično ozbiljnog rivala.

Za kraj, bez namere rangiranja, Milojević je ostavio klub čije je boje branio pet godina (u dva navrata). – Partizan je uvek Partizan, bez obzira na finansijske probleme i realno slabiji tim u poređenju sa proteklom sezonom.

Dule Vujošević je vrhunski trener, znaće da izađe na kraj i sa trenutnim problemima – zaključio je Dejan Milojević.

Ostavi poruku