SHARE

KRIVIČNO vanpretresno veće Posebnog odeljenja beogradskog Višeg suda vratilo je Tužilaštvu za organizovani kriminal optužnicu podignutu protiv okrivljenih za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića i Miloša Vidakovića! Učinjeno je to, kako „Novosti“ saznaju, uz naredbu da se uradi dopuna istrage.

Optužnica je podignuta početkom avgusta i to protiv Slobodana Šaranovića, Miloša Delibašića, Miloša Vojinovića, Slaviše Novakovića, Ratka Koljenšića, Saše Cvetanovića i Gorana Bojanića.

Tužilaštvo ih tereti za krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Šaranović, Koljenšić i Cvetanović optuženi su za učešće u ubistvu Nikole Bojovića, dok se likvidacija Miloša Vidakovića na teret stavlja Šaranoviću, Delibašiću, Vojinoviću i Novakoviću.

Bojanić je optužen kao pripadnik grupe, ali mu se na teret ne stavlja učešće ni u jednom ubistvu.

Kako nam je u četrtak potvrđeno u sudu, vanpretresno veće smatra da je u konkretnom slučaju potrebno u dopuni istrage ispitati određene svedoke, pribaviti odgovarajuću dokumentaciju i sprovesti određena veštačenja. – Sve ovo potrebno je uraditi u cilju boljeg razjašnjenja stanja stvari, da bi se ispitala osnovanost optužnice, a samim tim i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret – navode u Posebnom odeljenju beogradskog Višeg suda.

ORGANIZATORI TUŽILAŠTVO je kao organizatore kriminalne grupe označilo Slobodana Šaranovića i Miloša Delibašića.

Tvrdi se da su grupu oformili radi vršenja krivičnih dela sa elementima nasilja u cilju sticanja imovinske koristi.

Bojović je ubijen 29. aprila prošle godine u ranim jutarnjim satima u centru Beograda, u Ulici carice Milice, kada je krenuo u pekaru.

U njega je ispaljeno 15 hitaca.

Prema ranije objavljenim informacijama, sumnja se da je Šaranović iz osvete za ubistvo svog brate Branislava Šaranovića naručio ubistvo brata Luke Bojovića, koga je smatrao odgovornim.

Kao neposredni izvršilac ubistva, prema prijavi, označen je Cvetanović koji je uhapšen 29. avgusta prošle godine u Podgorici, da bi pet meseci kasnije bio izručen Srbiji.

Za ubistvo Miloša Vidakovića osumnjičen je Vojinović.

Navodno, on je na otvorenom šanku „Sejlor“, ispod budvanske tvrđave, ispalio u ovog Pančevca više projektila.

Delibašić je, kako se sumnja, organizovao logistiku tako što je iznajmio stan i garažu u naselju Vidikovac u Budvi, nabavio prevozna sredstva, dok je Novaković osumnjičen da je motociklom dovezao Vojinovića do mesta ubistva.

SHARE

Оставите одговор