ŠIBANjE po zadnjici je način kojim se leče zavisnici od različitih poroka.

Ruski doktor koji sprovodi bizarnu terapiju smatra da se bičevanjem zavisnik oslobađa depresije i postaje srećniji.

Ovom bičevanju vrbovim štapom po zadnjici, pored narkomana podvrgli su se i seksoholičari i radoholičari.

Telesno kažnjavanje, smatraju psiholozi, suprotstavlja se nedostatku entuzijazma za životom, koji je često uzročnik nastanka suicidnih tendencija i psihosomatskih poremećaja.

Ova neobična terapija primenjuje se u Sibiru, a pre bičevanja pacijenti govore o svojim osećanjima i depresiji – piše Dnevno.rs.

Doktor koji je razvio ovaj način lečenja od bolesti zavisnosti, Sergej Speranski kaže da je batinanje protivotrov od padanja u depresiju.

On i njegova koleginica doktorka Marina Čukharova naglašavaju da se šibanje štapom korisiti samo u medicinske svrhe i da na to ne gledaju kao na sado-mazo aktivnosti.

Rusi sa određenim zavisnostima plaćaju i do 3.000 rublja (7.500 dinara) za psihološko savetovanje i batinanje, a doktori smatraju da su potrebne dve sesije šibanja nedeljno.

Ovom tretmanu mogu da podlegnu osobe između 17 i 70 godina, a pre sesije svim pacijentima se uradi detaljni pregled srca.

Za šibanje se koristi vrbov štap jer je fleksibilniji i ne dovodi do krvarvenja.

Ozbiljni zavisnici od heroina obično dobijaju 60, dok osobe čiji su poroci alkohol ili druge bolesti zavisnosti suočavaju se sa 30 udaraca štapom.

Ovaj tretman funkcioniše tako što tokom šibanja mozak ispušta hormon endorfin, koji nas čini srećnim.

Njemu su se podvrgle mnoge slavne ličnosti Rusije, a česte su i osobe iz drugih zemalja koje žele da se reše poroka.

Ostavi poruku