TOKOM prošle i od početka ove godine premijer Aleksandar Vučić proveo je 66 sati u vladinim avionima, dok je prvi potpredsednik i šef diplomatije Ivica Dačić „leteo“ pet puta duže – 317 časova.

U istom periodu predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio je 147 sati u vazduhu.

Dve letelice vladine Avio-službe, koje su na raspolaganju najvažnijim državnim funkcionerima, koriste se samo kad na put mora hitno da se krene ili kad ide više zvaničnika.

Avio-služba vlade ima „falkon“ i „lir džet“, a obe letelice imaju višedecenijski staž.

Zato je pre dve godine u Nemanjinoj pokrenuta tema nabavke novog aviona, a bilo je predviđeno da se za oko 30 miliona evra kupi „falkon 900 Ldž“.

Međutim, odustalo se zbog teške finansijske situacije.

Milivoje Mihajlović, šef Kancelarije za saradnju s medijima, kaže, za „Novosti“, da se tokom mandata ove Vlade ni na jednom zasedanju nije pominjala kupovina aviona.

Prema našim saznanjima, premijer Vučić je čak u više navrata na sednicama Vlade upozoravao ministre da strogo vode računa i prilikom kupovine avio-karata na redovnim linijama.

Konkretno, pojedinim članovima ministarskog tima zamerio je što su, umesto u ekonomskoj, rezervisali skuplja mesta u biznis klasi.

U Vladi se zato ovih dana priprema i zvanična preporuka da funkcioneri na putovanja idu ekonomskom klasom. POSLE PISTE – KOMBIPOSLANICI Skupštine Srbije kad god je moguće lete „Er Srbijom“, ali im se dogodi da ih preveze i niskobudžetna kompanija.

Tako je bilo sa našom delegacijom koja se trenutno nalazi u Strazburu na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Oni su do Štutgarta došli avionom „German vingsa“, odakle su kombijem nastavili ka Francuskoj.

Cena povratne karte od Beograda do Štutgarta je oko 97 evra.

Ostavi poruku