Naslovna Košarka Vujošević: Ako je Pavlović raspoložen da obnovimo saradnju na “ovaj naš način”…

Vujošević: Ako je Pavlović raspoložen da obnovimo saradnju na “ovaj naš način”…

0

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da klub ima velike ambicije u novoj sezoni, iako se nalazi u izuzetno teškoj situaciji.

– U Solnoku se nismo dobro provodili ni kada smo bili u boljim situacijama, oni su ovek bili motivisani protiv nas, mada pamtimo i prošlu sezonu kada zbog obeveza u Evročelendžu nisu došli u “Pionir”.

Mislim da bi Jadranska liga morala da napravi stabilno takmičenje gde su stvari precizno definisane, iako nema sumnje da se radi o kvalitetnoj ligi.

Smešno je u ovoj situaciji pričati o košarci, ali nismo bez ambicija ove sezone – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani “Pionir”.

Partizan će zbog suspenzije BAT u prvom kolu najverovatnije igrati bez Eda Murića i Janisa Kuzeloglua, dok je od ranije povređen Andreja Milutinović.

– Veoma dobro smo radili uprkos svemu i u tom smislu sam zadovoljan ovom ekipom.

Nadam se da će se situacija stabilizovati i da ćemo dovesti još jedno pojačanje.

Očekujem povratak povređenih igrača.

Kada se sve to ostvari, onda ćemo steći uslove da napravimo dobre rezultate – rekao je Vujošević.

Za povređenog kapitena Dragana Milosavljevića rekao je da očekuje da krajem oktobra počne da se vraća u trenažni proces.

On je istakao da će klub sačekati da se skine blokada BAT- a i onda videti da li Luki Bogdanoviću odgovara uloga koju mu je namenio stručni štab.

Vujošević je otkrio da je najveće pojačanje Partizana u ovom prelaznom roku Slovenac Murić imao i druge „jake ponude“.VUJOŠEVIĆ O SPONZORIMA, DRŽAVI, BRAĆI I OPSTANKU PARTIZANAStrateg srpskog prvaka na konferenciji za medije govorio je i o budućnosti Partizana, pretnjama novim blokadama zbog poreskog duga, produžetka saradnje sa Telekomom i odnosom držve prema vrhunskom sportu.

Vujošević je istakao da taj odnos ne može da bude po principu posvađao se brat sa nekim, pa sad hajde da izađemo iz sporta.

Opširnije pročitajte OVDE.

– Murić je došao u Partizan i pokazao da ima veliko poverenje u nas, iako je imao poziv našeg gradskog rivala i Cedevite, koji igraju u Evroligi ove sezone – rekao je Vujošević.

Novinare je zanimala i situacija oko Saše Pavlovića.

– Sa Sašom smo u kontaktu, on je imao dobru ponudu iz Kine, čini mi se milion evra za kratak preiod.

Daleko od toga da smo blizu realizacije saradnje sa njim, ali ako on bude raspoložen, i mi ćemo biti raspoloženi da obnovimo saradnju na „ovaj naš način” – rekao je Vujošević uz osmeh.

Trener Partizana apostrofirao je Crvenu zvezdu, Cedevitu i Budućnost kao glavne favorite u Jadranskoj ligi u ovom trenutku.

– Zvezda je napravila odličnu ekipu, Cedevita ima veoma dobra tim, a tu je i Budućnost, koja posle dugo godina ima ozbiljan projekat.

Do povratka Milosavljevića na teren kapitensku traku nosiće Milenko Tepić.

– Za nas kao i sve ostale klubove Jadranska liga je osnovno takmičenje jer ima prohodnost u Evropu.

Solnok je godinama najbolji klub u Mađarskoj, stabilan su klub, imaju ambicije, nadam se da ćemo u subotu izaći u što kompletnijem sastavu na teren – rekao je Tepić.

On je dodao kako će ova sezona biti dobra prilika za madli tim crno-belih da stekne dragoceno iskustvo.

– Nama će svaki meč ove sezone mnogo značiti, nadam se da ćemo biti bolji iz utakmice u utakmicu i verujem da ćemo kroz to stečeno iskustvo doći do nivoa klubova koji su na vreme stvorili ekipe – poručio je Tepić.

Utakmica 1.

kola Jadranske lige Solnok – Partizan igra se u subotu od 18 sati.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version